חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 19787-01-16 אמסלם ואח' נ' פחימה

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום רחובות
19787-01-16
27.1.2017
בפני הרשם הבכיר:
אייל דוד

- נגד -
התובעים-המשיבים:
1. איציק אמסלם
2. דניאל אמסלם נחוםשניהם

עו"ד קרן שניידר ויצמן
המשיבים:
אליהו פחימה
עו"ד אלי ימיני
החלטה
 

 

1.המשיבים הגישו כנגד המבקש תביעה כספית בסדר דין מקוצר על סך של 34,266 ₪. המבקש הגיש בקשה למתן רשות להתגונן כנגד התביעה בה נטען בין היתר כי התביעה דנן הוגשה כמשקל נגד לתביעה קטנה שהגיש המבקש כנגד המשיבים ת"ק 5120-10-15.

 

2.המבקש הגיש את בקשתו הנ"ל ללא ייצוג משפטי ולא צירף אליה תצהיר כנדרש.

 

3.התקיים לפני דיון במסגרתו טענה ב"כ המשיבים כי יש לדחות את בקשת הרשות להתגונן שהגיש המבקש הואיל ולא צורף אליה תצהיר כדין. ב"כ המבקש טען כי יש למחוק את כותרת התביעה "בסדר דין מקוצר", למרות שהמבקש לא הגיש בקשה כזו, בטענה כי על בימ"ש לעורר מיוזמתו שאלת התאמת התביעה להידון בסדר דין מקוצר. ב"כ המבקש הפנה לע"א 7/78 קמחי נ' איצקוביץ.פ"ד לג (1),421.

 

4.אני מסכים עם ב"כ המשיבים כי היה על המבקש להגיש בקשה מפורטת ערוכה כדין למחיקת כותרת הבקשה "בסדר דין מקוצר" . מצופה היה כי המבקש יגיש בקשה כזו מבעוד מועד ולא יעלה אותה לראשונה בעל פה, במהלך הדיון בבקשת רשות להתגונן. למרות זאת, הצדק עם ב"כ המבקש וגם במקרה בו התרשל המבקש ולא הגיש בקשה למחיקת כותרת על בימ"ש לברר סוגייה זו מיוזמתו.

 

5."הרשם אינו מנוע - ואוסיף ואומר שהוא חייב - לבדוק אם התביעה ממלאת על פניה אחרי הדרישות של תקנות 269 ו-270, גם אם הנתבע לא בקש רשות להתגונן. תביעה הלקויה מבחינה זו אינה עוברת אף את המפתן לקראת מתן פסק-דין בסדר דין מקוצר. אין זה עניין בין התובע והנתבע אלא בין התובע ובית-המשפט או הרשם החייב לשמור על הדרישות שהתקנות קובעות לשם מתן פסק-דין בסדר דין מקוצר". (פס"ד איצקוביץ ,שם)

6. במקרה דנן אני סבור כי יש למחוק את כותרת התביעה "בסדר דין מקוצר" כפי שיוסבר להלן:

 

תקנה 202 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, מפרטת את המקרים בהם ניתן להגיש תביעות לפי סדר דין מקוצר, וקובעת את התנאים להכשרת תביעות להידון בסדר דין זה.

תקנת-משנה 202(1)(א):

"ואלה תביעות שהתובע יכול להגישן לפי סדר דין מקוצר: (1) תביעות על סכום כסף קצוב, בריבית או בלי ריבית, הבאות – (א) מכוח חוזה או התחייבות מפורשים או מכללא, ובלבד שיש עליהן ראיות שבכתב;..."

 

7.עיננו הרואות כי קיימת דרישה לקיומם של 3 תנאים מצטברים להכשרת תביעה להכנס למסלול המיוחד של סדר הדין המקוצר: היותה מכוח חוזה או התחייבות מפורשים או מכללא; היותה לסכום כסף קצוב; וקיומן של ראיות בכתב "עליהן", דהיינו: על היות התביעה עומדת בשני התנאים הראשונים (ובעיקר, מלשון הדברים, בתנאי השני).

 

כפי שכבר נקבע בפסק דין איצקוביץ האמור בסעיף 3 לעיל, בחינת כשרות התביעה לסדר הדין על פיו הוגשה תיעשה על יסוד הנטען בכתב התביעה עצמו, בלבד, ולא על יסוד העולה מטענות ההגנה שבבקשה. כך, אין למעשה כל משקל לעצם קיומה של מחלוקת בין הצדדים, באשר להתאמת כתב התביעה לסדר הדין. מחלוקת אמיתית, ולו לכאורה, יכול שתצדיק מתן רשות להתגונן; אין בה כדי לפסול תביעה מלהיות מוגשת לפי סדר דין מקוצר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>