תא"ק 18826-07-14 אורבך ואח' נ' אבשלום ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום נתניה
18826-07-14
22.6.2015
בפני הרשמת הבכירה:
מרי יפעתי

- נגד -
המבקשים:
1. בועז אבשלום
2. איריס אבשלום

המשיבים / התובעים :
1. דפנה אורבך
2. דב סגל

החלטה
 

1.לפניי בקשת רשות להתגונן כנגד תביעת המשיבים לפינוי וסילוק יד ממקרקעין, שהוגשה בסדר דין מקוצר.

 

2.על פי הנטען בכתב התביעה, המשיבים הינם הבעלים הרשומים של חלקה 75 בגוש 8254 המצויים בנתניה (להלן: "המקרקעין"). המבקשים הינם הבעלים ו/או המחזיקים של חלקה 74 בגוש 8254 הגובלת במקרקעין של המשיבים.

 

3.נטען בכתב התביעה כי במועד שאינו ידוע למשיבים פלשו המבקשים ו/או מי מטעמם למקרקעין של המשיבים והקימו מבנה וגדר על המקרקעין של המשיבים וזאת ללא רשות, ללא הסכמה וללא היתר כדין ותוך הסגת גבול.

 

ביום 30.3.14 נחתם הסכם מכר בין המשיבים לבין בוכריץ יוסף לגבי המקרקעין ונרשמה הערת אזהרה לטובתו. לטענת המשיבים, בעקבות מדידות שבוצעו לגבי המקרקעין התבררה פלישת המבקשים למקרקעין. מיד לאחר שהתבררה הפלישה פנה המשיב 2 למבקשים בדרישה לסילוק ידם מהמקרקעין ואולם, המבקשים סירבו. כתוצאה מאי הפינוי הגיש הרוכש בוכריץ כנגד המשיבים תביעה לאכיפת ההסכם ולפיצוי מוסכם.

 

המשיבים עותרים בכתב התביעה להורות למבקשים להרוס את הגדר והמבנה ולפנות לאלתר את המקרקעין מכל אדם וחפץ השייכים להם ולהחזיר החזקה למשיבים.

 

 

4.בבקשת הרשות להתגונן טענו המבקשים טענות מקדמיות להעדר יריבות, העדר עילה והעדר מסמך מהותי בכתב התביעה.

 

נטען כי המשיבים אינם בעלי הזכויות בחלקה 75 לאחר שמכרו זכויותיהם לבוכריץ, כי התביעה נעדרת עילה מהטעם כי חלק מחלקה 75 מיועד לשימוש מעורב, וכי בתשריט שצורף לכתב התביעה לא מסומן מבנה המצוי בחלקה 75 אלא רק גדר פלדה. עוד נטען כי התובענה אף נעדרת חוות דעתו של מודד מוסמך בדבר היקף הפלישה הנטענת ותיחומה המדוייק.

 

לגוף העניין, טוענים המבקשים כי הגדר הנוכחית הגובלת בחלקה 75 בנויה וקיימת לפחות מאז החלו המבקשים להתגורר במקום, כ- 15 שנים, וכי המבנה קיים כבר עשרות רבות של שנים. כמו כן, שביל הגישה לביתם הצמוד לגדר הגובלת בחלקה 75 קיים כבר תקופה ארוכה של למעלה מ- 30 שנה ולמעשה מהווה את הדרך היחידה לביתם. לטענתם, הם וקודמיהם נהגו בו מנהג בעלים בהעדר כל שימוש אחר, ויש לקבוע כי הם בעלי זכות לזיקת הנאה למעבר.

המשיבים החלו לפעול כנגד המבקשים רק בשנת 2014 ועד אז לא הביעו התנגדותם לשימוש בזכות על ידי המבקשים למרות שידעו ו/או היו צריכים לדעת על השימוש רב השנים במקרקעין שבוצע על ידי המבקשים וקודמיהם, שימוש שהחל לפני למעלה מ – 30 שנה.

לחילופין, טוענים המבקשים לרשות בלתי הדירה למעבר במקרקעין של קודמי המבקשים כלפי המשיבים ומשם למבקשים שכן במשך למעלה משלושים שנה שימש המקרקעין למעבר לתוך בית המגורים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>