תא"ק 17685-05-16 הראשון במיזוג ניר רודוי בע"מ נ' ביטון
|
תא"ק בית משפט השלום קריות |
17685-05-16
13.9.2016 |
|
בפני הרשמת הבכירה : ליאת דהן חיון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת : הראשון במיזוג ניר רודוי בע"מ |
נתבעים: אליהו ביטון |
| החלטה | |
לפניי בקשת הנתבע לביטול פס"ד שניתן בהיעדר הגנה ביום 23.6.16 , העברת דיון בהיעדר סמכות מקומית לבית המשפט כאן ומחיקת כותרת והעברת ההליך לסדר דין רגיל .
לעניין הבקשה לביטול פסק הדין;
-
כאמור לעיל, בתובענה זו ניתן פסק דין בהיעדר הגשת בקשת רשות להתגונן.
הנתבע הגיש בקשה לביטול פס"ד תוך שטען כי עקב "שגגה וחוסר הבנה בפרוצדורה המשפטית", כמו גם משום העובדה שלטענתו אשתו לא הודיעה לו כתב התביעה שנשלח לו, לא פעל והגיש את בקשתו למתן רשות להתגונן.
-
הבקשה הועברה לתגובת התובעת, וזו עמדה על דחייתה. לטענתה כתב התביעה נמסר לתובע כדין, ובקשתו לביטול פסק הדין הוגשה בחלוף המועד הקבוע לכך בדין, ללא כל צידוק.
-
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, מצאתי כי מנסיבות הבקשה ונימוקיה לא קמה כל חובה שבדין לבטל את פס"ד שכן המבקש קיבל לידיו את כתב התביעה, וחרף זאת לא הגיש בקשה למתן רשות להתגונן במועד הקבוע בדין ומכאן לא ניתן כל הסבר מניח את הדעת המקים לו את הזכות לביטול פס"ד משיקול זה.
-
יחד עם זאת מן המפורסמות כי לא בנקל יחסום בית המשפט שעריו של בעל דין ובפרט כאשר מעלה הוא טענות הדורשות בירור בטרם מתן הכרעה לגופה , תוך שסיכויי ההגנה בתביעה מהווים שיקול בהכרעת בית המשפט בבקשה .
-
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה מצאתי כי המבקש העלה טענות אשר יש מקום לבררן שכן ככל ויתבררו כנכנות יכולות להקים לו עילת הגנה .
משכך , מצאתי כי יש לבטל את פסק הדין מטעמים שבשיקול דעת בכפוף להגשת בקשת רשות להתגונן וזאת בתוך 21 ימים מהיום.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|