תא"ק 13908-01-15 אל רוב אזור מסחרי ממילא (1993) בע"מ ואח' נ' וויספרס לאנז'רה בע"מ
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
13908-01-15
8.9.2015 |
|
בפני השופטת: איילה גזית |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעות: 1. אל רוב אזור מסחרי ממילא (1993) בע"מ 2. ממילא רובע אלרוב ניהול בע"מ |
הנתבעת: וויספרס לאנז'רה בע"מ |
| החלטה | |
התובעות הגישו תביעה כספית כנגד הנתבעת, בגין חוב שהותירה הנתבעת, לטענת התובעות, של דמי שכירות, דמי ניהול, ופיצוי מוסכם בשל הפרת חוזה, במסגרת הסכם שכירות בו שכרה הנתבעת את המושכר מאת התובעת 1, כאשר התובעת 2 עסקה במתן שירותי ניהול, הפעלה ואחזקה של המושכר.
הנתבעת הגישה בקשת רשות להגן, וטענה כי תביעת התובעות הוגשה כמהלך נגדי לתביעה שהגישה הנתבעת כנגד התובעות בבית המשפט המחוזי בתל אביב בתיק 40423-09-14.
הנתבעת טוענת כי פינתה את החנות בזכות וכדין, ובהסכמת התובעות, ועל כן התובעות הן אלו שהפרו את ההתחייבות על פי ההסכם, דבר המהווה הפרה יסודית.
הנתבעת טוענת כי פינתה את החנות במועד המוסכם 02/02/15, ועל כן יש לערוך התחשבנות, והנתבעת מודה שיש לה חוב כלפי התובעות בסכום של 182,308 ₪, עבור דמי שכירות ודמי ניהול עד למועד פינוי החנות על ידה. הנתבעת מבקשת לשלם חוב זה מתוך כספי הפיקדון שהפקידה הנתבעת בידי התובעות במסגרת הסכם השכירות.
לאור הודאת הנתבעת בחוב בסך 182,308 ₪, יש מקום למתן פסק דין חלקי בסכום זה לטובת התובעות, ועל כן ניתן בזה פסק דין חלקי על סך 182,308 ₪, וב"כ התובעות יגיש פסיקתה לחתימה לעניין פסק הדין החלקי, בתוך 10 ימים מהיום.
לטענת הנתבעת, המצהיר מטעמה הורה לתובעות לחלט מתוך סכום הפיקדון את החוב בו הנתבעת מודה.
התובעות טוענות כי הגישו תביעה כספית נוספת כנגד הנתבעת בסכום של 2,130,274 ₪, בתיק אזרחי 58651-06-15 בבית משפט השלום בתל אביב, וחילטו את כספי הפיקדון שהפקידה הנתבעת כנגד החוב בתביעה הכספית הנוספת הנ"ל, וכספי הפיקדון הופחתו מסכום התביעה הנוספת.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם ובסיכומים, ושמעתי את טענות הצדדים, אני קובעת כי יש מקום לחלט את סכום פסק הדין החלקי, שניתן בתיק זה, מתוך כספי הפיקדון שהפקידה הנתבעת בידי התובעות.
הנתבעת ביקשה שהסכום שאיננו שנוי במחלוקת ובגינו ניתן פסק הדין החלקי, יחולט מתוך כספי הפיקדון, וראוי שכך ייעשה על ידי התובעות, הואיל ולגבי סכום זה ניתן פסק דין חלקי, ועל כן, התובעות יחלטו את סכום פסק הדין החלקי מתוך כספי הפיקדון שהפקידה הנתבעת בידי התובעות, ולא מתוך תביעה נוספת שהוגשה בשלב מאוחר יותר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|