תא"ק 13385-11-14 ק.א.מ. יזום תכנון והשקעות בע"מ נ' הרצל
|
תא"ק בית משפט השלום אשדוד |
13385-11-14
10.5.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: הבכירה טלמור פרס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: ידידיה (דידי) הרצל |
המשיבה: ק.א.מ. יזום תכנון והשקעות בע"מ |
| החלטה | |
לפני בקשת המבקש ליתן לו רשות להתגונן, בתביעה אשר הוגשה בסדר דין מקוצר לסילוק יד ממקרקעין.
1.על פי כתב התביעה המשיבה הינה בעלת זכויות החכירה בשטח הידוע כגוש 184 חלקה 41, החולש על 355.445 דונם. לטענתה, התקשרה בהסכם שכירות לעיבוד חקלאי עם מר סמיר אלקרנאויי, אולם המבקש אשר פלש שלא כדין לשטח המקרקעין שבבעלותה, משבש קיומו של הסכם השכירות ומונע מהשוכר לעבד את הקרקע תוך שטוען כי הוא בעל זכויות עיבוד בשטח המקרקעין.
2.לטענת המבקש לא קיימת התאמה בין טענת המשיבה בכתב התביעה, לזכויות בשטח של 355.445 דונם ובין גודל השטח בו למבקשת זכויות חכירה ונאמד בכ-100 דונם, כעולה מהרישום בפנקס הזכויות.
עוד טוען המבקש כי מכוח הסכם שכירות שנערך ביום 23.5.06 בין המשיבה ובין שותפו של המבקש מר שמעון גליני (להלן: "גליני"), החזיק ועיבד את הקרקע ושילם את דמי השכירות ליורשי בעלי המשיבה, כאשר בחודש דצמבר 2009 נפרדה דרכם העסקית של המבקש וגליני, המבקש המשיך לעבד ולשכור בפועל את הקרקע מהמשיבה עד לחודש מאי 2011 והמשיבה הנפיקה חשבוניות עבור דמי השכירות.
לטענת המבקש, במהלך שנת 2008 פנה אליו ואל גליני, בנו של בעלי המשיבה, מר יצחק אליהו (להלן: "אליהו"), ודרש מהשניים לחתום על הסכם שכירות בנוגע למקרקעין, עם צד ג', תוך שהסביר כי אביו הסתבך כלכלית עם אנשים מהשוק האפור. בהתאם לדרישת אליהו, נחתם הסכם עם צד ג' כאמור. דמי השכירות, לטענת המבקש, שולמו לצד ג' בגין כל תקופת השכירות מחודש מאי 2011 ועד ליום 31.8.17 ובסך הכל שולמו כ-300,000 ₪.
המבקש מוסיף כטענה חלופית, כי ניתנה לו הרשאה על ידי אחד מבעלי הזכויות הנוספים בשטח, מר אליהו ענבר, לעבד חמישה דונמים נוספים בקרקע נשוא התובענה, שאינם שייכים למשיבה ומשמדובר במושע, לא ניתן להפריד את חמשת הדונמים משאר הקרקע.
לבקשת המבקש צורפו הסכם השכירות מיום 23.5.06 שנערך בין המשיבה ובין גליני, חוזה שכירות מחודש מאי 2011 שנערך לכאורה בין צד ג' למבקש, ספחי שיקים ותדפיסים מחשבון המבקש המלמדים לכאורה על העברת כספים לצד ג', ושתי חשבונית על סך של 57,750 ₪ כל אחת, האחת מ"סיימון בניה סחר וכח אדם בע"מ" והשנייה מ"תעשיות ומסחר בע"מ" בגין השכרת שטח.
3.בדיון שהתקיים ביום 5.5.15, נחקרו על תצהיריהם המבקש וגליני.
בחקירתו חזר המבקש וטען כי הונחה על ידי אליהו להתקשר בהסכם עם צד ג', מאחר והמשיבה חבה לצד ג' כספים ובהתאם לדרישת אליהו נחתם הסכם עם צד ג' בשנת 2011 והועברו לו דמי שכירות. המבקש שב וטען כי מדובר בנציג של המשיבה ולהבנתו המשיבה העבירה לצד ג' את השטח. עוד העיד המבקש כי שותפו, גליני, היה עד לחתימת ההסכם.
שותפו של המבקש, גליני, העיד בחקירתו התמציתית כי לאחר חודש דצמבר 2009, הוא מועד פירוק השותפות בינו ובין המבקש, לא המשיך להיות מעורב בעסקי המבקש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|