תא"ק 13200-02-14 אזולאי נ' אבירם
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב-יפו |
13200-02-14
26.11.2014 |
|
בפני השופטת: כוכבה לוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: יעקב אזולאי |
משיב: דולינגר אבירם |
| החלטה | |
|
בפניי בקשה לתיקון כתב התביעה שהגיש המבקש.
בקשה זו מוגשת בהתאם להחלטתי שניתנה בדיון שהתקיים ביום 30/6/14, עת נדונה בקשה לסילוק על הסף שהוגשה על ידי המשיב.
התביעה שהוגשה על ידי המבקש, -מתווך במקצועו, הינה תביעה לתשלום דמי תיווך בגין עסקת רכישת נכס מקרקעין, שביצע המשיב או מי מטעמו.
המבקש עתר לתיקון תביעתו כך שתתבסס על הסכם תיווך שנחתם במועד מאוחר יותר להסכם עליו התבססה התובענה המקורית (להלן: "הסכם התיווך הנוסף") .זאת לאחר שהסכם התיווך הנוסף הוצג למבקש במהלך הדיון בבקשה לסילוק על הסף על ידי המשיב.
המבקש, שלטענתו כלל לא זכר את דבר קיומו של הסכם התיווך הנוסף ומסיבה זו לא תבע מכוח הסכם זה, מבקש כעת לתקן את כתב התביעה כך שדמי התיווך ישולמו לו מכוח הסכם התיווך הנוסף תוך הפחתת סכום התביעה- על פי הסכם התיווך הנוסף, בגידרו סוכמו דמי התיווך בשיעור 1% מהתמורה בגין מכירת הנכס, בשונה מההסכמה בהסכם הראשון.
תיקון כתב התביעה כולל בין היתר את שינוי עילת התביעה מכוח הסכם התיווך הנוסף, הוספת נתבעים רלוונטיים, והפחתת סכום התביעה.
הוספת הסכם התיווך הנוסף
אמנם ניתן לומר כי תיקון כתב התביעה המבוקש טומן בחובו "החלפת" עילת תביעה אחת באחרת, שכן עילת התביעה מכוח הסכם התיווך הראשון אינה עילת התביעה מכוח הסכם התיווך הנוסף, ואף נסיבות חתימת ההסכמים אינן דומות, שכן בעת החתימה על הסכם התיווך הראשון פעל המבקש כמתווך מטעם חברת "רוזיו נכסים" ואילו במעמד חתימת הסכם התיווך הנוסף פעל המבקש כמתווך עצמאי.
אומנם , ככלל, לא תינתן הרשות לתקן כתב תביעה על דרך הוספת עילת תביעה חדשה או החלפת עילת תביעה אחת באחרת. אלא שבעת בחינת בקשה לתיקון כתב תביעה ניתנת פרשנות רחבה למושג "עילה". לעניין זה ראו רע"א 3319/06 כונס הנכסים הרשמי בתפקידו כמפרק החברה נ' ניסים ג'ברה, 28/01/2007 [פורסם בנבו], ודי בכך שהמדובר באותה עסקה או זכות של בעל הדין בכדי לקבוע שמדובר בעילה תביעה דומה ובכך להתיר את תיקון כתב התביעה.
אין חולק כי במקרה שבפניי בהינתן פרשנות רחבה למושג "עילה" הרי שתיקון כתב התביעה אין בו כדי לשנות מעילת התביעה המופיעה בכתב התביעה המקורי, שכן עסקינן בזכות המבקש לקבלת דמי תיווך בגין עסקה רכישת נכס מקרקעין, הידוע בשם "חניון עפאר" המצוי ברח' לוריא 8 בתל אביב.
כך שגם שינוי מהותי זה בכתב התביעה, המהווה למעשה החלפתו של הסכם התיווך מכוחו מוגשת התביעה, אין בו כדי להכשיל את הבקשה לתיקון כתב התביעה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|