תא"ק 12561-03-15 גולן דרים - שירותי רכב בע"מ נ' שעאר זיאד בע"מ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום במסעדה |
12561-03-15
15.8.2016 |
|
בפני השופטת: רבקה איזנברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: גולן דרים - שירותי רכב בע"מ |
נתבעים: 1. שעאר זיאד בע"מ 2. סאמח שאער |
| החלטה | |
-
לפניי בקשת נתבע 2 (להלן: "הנתבע") להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק דין, ובקשה לביטול פסק הדין שניתן נגדו בהיעדר הגנה ביום 29.4.15.
לטענת הנתבע, נודע לו על ההליך המשפטי רק ביום 7.6.16 לאחר שקיבל מכתב מהבנק על פיו עוקל חשבונו במסגרת תיק הוצאה לפועל מס' 507723-07-15. הנתבע טען כי האזהרה בתיק ההוצל"פ נמסרה לאחיו שאינו מתגורר עימו ואשר לא טרח ליידע אותו על אודות קבלתה.
לגוף הבקשה לביטול פסק הדין,טען הנתבע כי כתב התביעה לא הומצא לו כדין , שכן נמסר לגב' סמר שהיא אשתו של מנהל נתבעת 1 והקשר בינו לבין נתבעת 1 ומשפחת גב' סמר נותק לאחר קריסת נתבעת 1. לפיכך טען הנתבע כי יש להורות על ביטול פסק הדין מחובת הצדק. לחלופין טען הנתבע כי יש לבטל את פסק הדין על פי שיקול דעתו של בית המשפט, בעיקר לאור העובדה שחתם על הסכמי השכירות להשכרת הרכבים בשם נתבעת 1 ולא כערב באופן אישי להתחייבויותיה של האחרונה.
-
התובעת התנגדה לבקשות וטענה כי הנתבע לא הציג טעם מיוחד להארכת מועד שנקבע בחיקוק. התובעת הדגישה כי האזהרה נמסרה לאחיו של הנתבע בחודש 11/15 ומדובר לטענתה,בהמצאה כדין. לפיכך טענה התובעת שכבר במועד ההמצאה לאח ידע הנתבע על ההליכים נגדו ולמרות זאת,הבקשה הוגשה באיחור ניכר ומעבר לסד הזמנים הקבוע בדין. התובעת הוסיפה וטענה כי כתב התביעה והזמנה לדין הומצאו לנתבע כדין וכי סיכויי ההגנה של הנתבע קלושים לנוכח העובדה שערב אישית לחובות נתבעת 1.
דיון והכרעה:
-
לאחר עיון בטענות הצדדים, לרבות בתצהירים ובמסמכים שצורפו, נחה דעתי כי דין הבקשה להארכת מועד להתקבל ודין פסק הדין להתבטל מחובת הצדק.
אמנם,על פי תקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי, ניתן להגיש בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, תוך 30 יום מיום שהומצא פסק הדין.
"ניתנה החלטה על פי צד אחד או שניתנה באין כתבי טענות מצד שני, והגיש בעל הדין שנגדו ניתנה ההחלטה בקשת ביטול תוך שלושים ימים מיום שהומצאה לו ההחלטה, רשאי בית המשפט או הרשם שנתן את ההחלטה לבטלה, בתנאים שייראו לו בדבר הוצאות או בענינים אחרים, ורשאי הוא, לפי הצורך, לעכב את ההוצאה לפועל או לבטלה; החלטה שמטבעה אינה יכולה להיות מבוטלת לגבי אותו בעל דין בלבד, מותר לבטלה גם לגבי שאר בעלי הדין, כולם או מקצתם."
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|