תא"מ 9739-03-14 אבו דבאי נ' הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום נצרת
9739-03-14
18.1.2015
בפני הרשם:
אלעד טל

- נגד -
המבקשת:
הכשרה חברה לביטוח בע"מ
המשיב:
שאוקי אבו דבי
החלטה
 

 

  1. לפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן ביום 11.5.14 כנגד המבקשת בהעדר הגנה, לפיו קיבלתי את התביעה וחייבתי אותה לשלם למשיב סך של 38,230 ש"ח בתוספת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד (להלן: "פסק הדין").

     

  2. המדובר בתביעה כספית שהגיש המשיב כנגד המבקשת לתשלום בגין נזקים, לכאורה, שנגרמו לו בעטיה של תאונת דרכים שארעה ביום 14.3.08 (להלן: "התאונה") עת היה נהוג רכבו על ידי מר אבו דבי מוראד (להלן: "הנהג"). על פי האמור בכתב התביעה, המבקשת פיצתה את המשיב בגין הנזקים שנגרמו לרכבו עקב אירוע התאונה, אולם היא סירבה לפצות את רכב צד ג', חברת דן תחבורה, שניזוק באירוע זה, מכוח פוליסת הביטוח.

     

  3. בבקשה זו עותרת המבקשת, כאמור, להורות על ביטול פסק הדין שניתן במעמד צד אחד. על פי גרסת המבקשת, הסיבה בגינה לא הוגש כתב הגנה במועד נעוצה במחטף של המשיב אשר הגיש את בקשתו למתן פסק דין בהעדר הגנה ביום 11.5.14 בעוד כתב התביעה הומצא למשרד המבקשת ביום 10.3.14 ונמסר למשרד בא כוחה רק ביום 23.3.14, כך שלמעשה היה עליה להגיש את כתב הגנתה עד ליום 5.5.14. לטענת המבקשת, הגשת כתב ההגנה התעכבה בשל ניסיונותיה הכושלים לקבל את מסמכים רלוונטיים מסוכן הביטוח, ולדבריה, משראתה כי חולף הזמן להגשת כתב הגנה, פנתה מזכירת משרדה אל משרד בא כוח המשיב על מנת לקבל הסכמתו לדחיית מועד, אלא שפנייה זו לא זכתה למענה. לטענת המבקשת, ביום 11.5.14 כאשר הצליחה בא כוחה ליצור קשר טלפוני עם ב"כ המשיב, הבהיר לה האחרון כי אינו נותן הסכמה לאמור ובו ביום פעלה להגשת בקשה מתאימה לבית המשפט, אלא שאז התברר לה כי ניתן פסק הדין בהעדר הגנה.

     

  4. ביחס לסיכויי ההגנה טוענת המבקשת, כי סיכוייה טובים. על פי גרסתה, בגין אירוע התאונה הוגשה בעבר תביעה על ידי צד ג' שניזוק, כנגדה וכנגד המשיב (תא"מ 7259-11-09), אולם לאור טענות ההגנה של המבקשת לפיה אין כיסוי ביטוחי לרכב המשיב, נמחקה המבקשת מכתב התביעה, בעוד שכנגד המשיב ניתן פסק דין המחייב אותו במלוא נזקי צד ג'. עוד טוענת המבקשת, כי היא הכירה בזמנו באירוע התאונה ושילמה למשיב תגמולי הביטוח, אולם רק לאחר הגשת התביעה הנ"ל על ידי צד ג', התברר לה כי לא היה כיסוי ביטוחי ברכב המשיב שעה שמי שנהג בפועל היה המשיב עצמו אשר אינו מורשה על פי תנאי הפוליסה. לדברי המבקשת, עקב מעשי המרמה של המשיב, כאמור, הוגשה תביעה להשבת כספי דמי התגמולים לבית משפט השלום בת"א (ת"א 22123-01-10) כאשר ביום 30.12.10 ניתן נגד המשיב פסק דין בהעדר הגנה.

     

  5. המשיב מתנגד לביטול פסק הדין. לטענתו, כתב התביעה הומצא למבקשת כדין כבר ביום 9.3.14 אולם מטעמים הקשורים עמה בחרה היא למסור אותו לידי בא כוחה רק ביום 29.4.14. התנהלות זו, לטענת המשיב, מעידה על זלזול בהליך המשפטי שעה שהייתה יכולה המבקשת להגיש לבית המשפט בקשה למתן ארכה להגשת כתב הגנה ולא עשתה כן. ביחס לסיכויי ההגנה טוען המשיב, כי בגין אירוע התאונה קיים כיסוי ביטוחי הואיל ומר מוראד, שהינו בעל רישיון נהיגה מתאים, הוא אשר נהג ברכבו, במועד התאונה ובכלל, כאשר המשיב כלל לא נכח בזירת התאונה במועד זה.

     

  6. לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה, נחה דעתי כי דין הבקשה להתקבל.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>