תא"מ 9094-08-14 חן חסון ליסינג בע"מ נ' הרשקוביץ
|
תא"מ בית משפט השלום רמלה |
9094-08-14
16.6.2015 |
|
בפני השופטת: רבקה גלט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: חן חסון ליסינג בע"מ |
הנתבע: ערן הרשקוביץ (באמצעות שומרה חב' לביטוח בע"מ) |
| פסק דין | |
לפניי תביעה לתשלום פיצוי בגין נזקי רכוש שנגרמו בעטיה של תאונת דרכים, שהתרחשה ביום 3.3.14, בין רכב התובעת מסוג הונדה מ.ר 77-341-52, לבין רכב הנתבע מסוג מאזדה מ.ר 15-568-61.
גדר המחלוקת
הצדדים מסכימים כי על הנתבע לשאת באחריות לתאונה, היות שאין מחלוקת כי רכבו התנגש ברכב התובעת שנסע במהירות איטית ביותר לפניו (או עמד לפניו) בתוך פקק תנועה, לפני צומת ירקונים.
הצדדים נחלקו בשאלת הנזק.
התובעת סומכת תביעתה על חוו"ד שמאית לפיה הנזק הישיר הוא בסך 16,709 ₪, ירידת הערך בסך 3195 ₪, שכ"ט השמאי בסך 400 ₪, וימי ההשבתה בסך 690 ₪.
מנגד טוען הנתבע שתי טענות עיקריות:
ראשית, נטען כי היות שהמדובר ב"מכת נשיקה" מאחור, לא ייתכן שנגרמו נזקים בהיקף הנטען, מה גם שרכב התובעת הוא הונדה ואן מאסיבי, בעוד שרכבו הוא מאזדה 3. היות שנזקי רכבו היו נמוכים משמעותית מסכום התביעה, למרות הפער שבין הרכבים, יש ללמוד מכך כי נזקי התובעת נופחו.
שנית ועיקר, נטען כי יש לדחות את התביעה היות שרכב התובעת תוקן, אך לא צורפו לתביעה חשבוניות התשלום עבור התיקון, ומשכך, לא הוכח הנזק. נטען כי התובעת נוקטת בשיטה של הסתרת עלות התיקון האמיתית.
עדויות הנהגים
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|