תא"מ 7316-10-16 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' ידידי
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
7316-10-16
13.7.2017 |
|
בפני השופטת: איילת הוך-טל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת : מגדל חברה לביטוח בע"מ ח.פ. 520004896 |
נתבע : ידידי פרשד יעקוב |
| פסק דין | |
|
עסקינן בתביעה כספית על סך 26,975 ₪ בגין נזק רכוש שנגרם לרכב המבוטח על ידי התובעת עקב תאונה מיום 15.8.14.
התובעת הינה המבטחת של רכב אאודי A4 מ"ר 81-808-70 (להלן – האאודי) בבעלות מר בנימין חרדאק.
הנתבע הינו הבעלים והנהג בג'יפ איסוזו מ"ר 28-754-18 (להלן – האיסוזו).
לטענת התובעת, ביום 15.8.14 בשעה 07:50 או בסמוך לכך, נסע האאודי במעלה רחוב השיטה בנשר עת האיסוזו שנסע בנתיב הנגדי סטה מנתיבו ופגע באאודי. בעת התאונה נהג מר חרדאק באאודי ואילו הנתבע נהג באיסוזו. כיממה לאחר התאונה פנה הנתבע למר חרדאק וביקש ממנו להעביר פרטים כוזבים אודות רכב אחר שהיה מעורב בתאונה משום שלאיסוזו לא היה כיסוי ביטוחי. מר חרדאק סירב ודיווח על התאונה כהווייתה. האאודי נבדק על ידי שמאי ביום 28.8.14 אשר מצא פגיעה לכל אורך הצד השמאלי של הרכב והעריך את עלות תיקון הנזק שנגרם בסך 23,984.68 ₪ בתוספת ירידת ערך בשיעור 8,909.2 ₪.
התובעת שילמה למבוטח סך של 26,222 ₪ עבור הנזק וכן נשאה בשכר טרחת השמאי בסך 448 ₪, כל זאת לאחר ניכוי השתתפות עצמית ובהתאם לתנאי הפוליסה.
כעת, עותרת התובעת לחייב את הנתבע באחריות לתאונה, ומשכך – בעלות הנזק שנגרם בגינה.
הנתבע טוען כי התאונה התרחשה בכביש צר, בצד נתיב נסיעתו ניצב על המדרכה מעקה ברזל אשר הצר עוד יותר את מרחב התמרון ואילו נהג האאודי נסע במהירות במעלה רחוב השיטה, באזור בו מתעקל הכביש ושדה הראייה מוגבל תוך שהוא נוסע סמוך לקו ההפרדה בין הנתיבים. בנסיבות אלו, לא הצליח האיסוזו לסטות וההתנגשות היתה בלתי נמנעת. לכן, נהג האאודי הוא שגרם להתרחשות התאונה ולכל הפחות יש להשית עליו אשם תורם בשיעור ניכר. בנוסף, עותר הנתבע להתערב בשיעור הנזק לו טוענת התובעת עקב התאונה ומפנה למסמכים לפיהם עלות תיקון החלפים ובעיקר שתי הדלתות שהוחלפו באאודי חורגת מהסביר.
נהג האאודי הגיש תביעה כספית בסך 12,016 ₪ נגד הנתבע ורעייתו במסגרת תא"מ 60288-12-14 אשר התנהל בבית משפט זה אצל מותב אחר.
במסגרת הדיון שם נחקרו שני הנהגים. בהליך שלפניי ניאותו הצדדים לצרף את פרוטוקול החקירה שם כחלק מהראיות בהליך כאן (סומן במ/1) ובכך נחסך הצורך בחקירה נוספת של הנהגים. הנתבע ציין כי לא חש בטוב במסגרת הדיון הקודם וביקש ליתן לכך משקל במכלול השיקולים.
במסגרת התביעה הקודמת ניתן פסק דין לא מנומק לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, במסגרתו חייב בית המשפט את הנתבע ורעייתו לשלם לתובע סך של 6,600 ₪ בתוספת הוצאות משפט ובפריסה לתשלומים. כתב התביעה שם ופסק הדין צורפו כחלק מנספחי התביעה דנן.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, אני סבורה כי דין התביעה להתקבל במלואה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|