תא"מ 7031-11-11 פור סיזנס טורס בע"מ נ' מתא

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום קריות
7031-11-11
22.9.2014
בפני סגן הנשיא :
השופט ערן נווה

- נגד -
תובעת:
פור סיזנס טורס בע"מ
נתבע:
באסם מתא
פסק דין
 

 

בפני תביעה כספית חוזית.

התובעת היא סוכנות נסיעות ,לטענתה נסע הנתבע לרוסיה ולא שילם בגין כרטיס הטיסה עבור נסיעה זו, התביעה היא ע"ס 2,800 ₪ קרן.

הנתבע בתצהירו שהינו כתב ההגנה הסביר, כי הנסיעה לרוסיה היתה במסגרת תכנית לתואר שלישי וזאת באמצעות "מכון המורה" בהנהלת ד"ר מחמוד חביב אללה.

הנתבע הסביר בתצהירו, כי איננו מכיר את התובעת או מי מטעמה לא הזמין ממנה כרטיסי טיסה ולא העביר לה פרטים אישיים. שלו.

בסעיף 7 לתצהיר הסביר, כי את "הנסיעה שלו לרוסיה היתה במסגרת לימודי לתואר השלישי ברוסיה באמצעות מכון המורה וד"ר חביב אללה שהינו וכפי שידעתי לאחרונה מקורב לו משפחתית (הכוונה לתובעת הערה שלי השופט ע. נווה) כך שההתקשרות שלי היתה רק איתם והם קיבלו ממנו את מלוא הסכומים".

בנסיבות אלה הייתי מצפה שד"ר חביב אללה יתבע בנוסף בתביעה זו או תוגש נגדו הודעה לדר' ג' ע"י הנתבע או לפחות יובא לעדות , אך בפועל דבר מכל זאת לא נעשה.

לאחר שמיעת נציג התובעת והנתבע בישיבת ההוכחות הקצרה מיום 22.9.14 שלאחריה סיכמו הצדדים להלן פסיקתי:

 

דין התביעה להידחות בנסיבות העניין ישא כל צד בהוצאותיו.

 

להלן נימוקי:

1. הנסיבות העובדתיות כפי שנלמדה על ידי בתיק היא כדלקמן:

הנתבע לא הכיר את התובעת , לא התקשר איתה ישירות ולא התחייב בפניה על דבר.

כל ההתקשרות נעשתה באמצעות ד"ר מחמוד חביב אללה, אשר היה ראש מכון המורה, והוא זה שהזמין והוציא את הקבוצה ובתוכה הנתבע לרוסיה.

 

2.ד"ר חביב אללה כך אני נותן אמון קיבל מהנתבע סכומי כסף שבתוכם גם עלות נסיעה זו וזו הכוונה בסעיף 7 לתצהיר הנתבע "והם קיבלו ממנו את מלוא הסכומים". ככל שלתובעת טענות היה עליה להפנות אותם לד"ר חביב אללה ולתבוע אותו. איננו נותן אמון, כי הנתבע התחמק מתשלום חוב כזה או אחר כלפי התובעת והפנה בעניין זה למר חביב אללה. שמורה הזכות לתובעת לתבוע אותו בגין החוב אם תחליט בכך.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>