תא"מ 66806-09-14 אלבז רביבו נ' טרושקין ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
66806-09-14
11.5.2015 |
|
בפני השופט סגן הנשיא: רמזי חדיד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: מרגלית אלבז רביבו עו"ד מיכאל דינציס |
נתבעים: 1.אנדריי טרושקין 2.יקטרינה טרושקין 3.לודמילה רטנר עו"ד אלכסנדר ירחו |
| פסק דין | |
1.בפניי תביעה כספית בסדר דין מהיר, לפיה התובעת מבקשת לחייב את הנתבעים בתשלום סך של 10,940 ₪ בטענה להפרת הסכם שכירות.
2.בהתאם להסכמה דיונית אליה הגיעו הצדדים, פסק הדין בתביעה ניתן שלא על דרך הפשרה, לאחר שכל צד סיכם את טענותיו בתביעה וללא חקירת עדים.
3.התובעת הינה בעלת זכויות בדירת מגורים ברח' חנה סנש 27/7 בחיפה (להלן: "הדירה" או "המושכר" בהתאם).
נתבעים 1-2 הינם בני זוג (להלן: "הנתבעים") ובמועדים הרלוונטיים לתביעה הם התקשרו עם התובעת בהסכמים לפיהם הם שכרו את הדירה.
נתבעת 3 חתמה כערבה כלפי התובעת להתחייבויות הנתבעים בהתאם להסכמי השכירות.
4.ביום 1.6.11 נערך ונחתם הסכם שכירות לפיו שכרו הנתבעים מהתובעת את הדירה לתקופה של 12 חודשים, וזאת החל ממועד חתימת ההסכם ועד ליום 31.5.12 (להלן: "הסכם השכירות").
בהמשך, חתמו התובעת והנתבעים על שני הסכמים להארכת תוקף הסכם השכירות. בהסכם הראשון הוארך תוקף השכירות עד ליום 31.5.13 ובהסכם השני הוארך תוקף השכירות עד ליום 31.5.14. בשני ההסכמים הנ''ל נקבע כי מלוא התנאים שנקבעו בהסכם השכירות ימשיכו לחול על הצדדים (להלן: "הסכמי הארכת השכירות").
יצוין, כי נתבעת 3 חתמה כערבה להתחייבויות הנתבעים כלפי התובעת, הן בהסכם השכירות והן בהסכמי הארכת השכירות.
5.הנתבעים לא פינו את המושכר במועד שנקבע, 31.5.14, ולא חתמו עם התובעת על הסכם נוסף להארכת תקופת השכירות מעבר למועד הנ"ל. יחד עם זאת, הנתבעים שילמו לתובעת במזומן דמי השכירות עבור חודש יוני 2014 והתובעת אישרה קבלת הסכום בחתימתה. כמו כן, הנתבעים הודיעו לתובעת בכתב על פינוי המושכר ביום 30.6.14, וביקשו ממנה להגיע לבדיקת המושכר באותו מועד ולקבלת מפתחותיו. בתגובה, הודיעה התובעת לנתבעים כי הם הפרו את הסכם השכירות, דרשה מהם תשלום יתרת החוב המגיעה (מבלי לנקוב בסכום) וכן להמציא דייר חלופי במקומם.
6.בפועל, בהעדר שיתוף פעולה מצד התובעת, הנתבעים פינו את המושכר ביום 1.7.14, שלחו את מפתחות הדירה לתובעת בדואר ותיעוד את מצב המושכר בתמונות ובפרוטוקול בחתימת נתבע 1 ושני עדים מטעמו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|