תא"מ 62925-06-17 ד.ש בניה ואח' נ' מ.י.ד.ר. - פסגות ייזום ,בניה ופיתוח בע"מ ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
62925-06-17
15.11.2017 |
|
בפני השופט: רז נבון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: ד.ש בניה עבודות רובה עו"ד צילר |
נתבעת: 1. מ.י.ד.ר. - פסגות ייזום 2. בניה ופיתוח בע"מ 3. אפרידר יוזמה והשקעות בע"מ עו"ד רפפורט עו"ד זהר |
| החלטה | |
|
לפניי בקשת צד ג' להורות על עיכוב הליכים כנגדו בשל קיומו של הליך תלוי ועומד ו/או לחלופין סילוק התביעה.
רקע -
על ידי התובעת הוגשה תביעה כספית כנגד הנתבעת, אשר עניינה בחוב כספי נטען, בקשר עם ביצוע עבודות "רובה" בפרויקט בנייה בהרצליה, אשר תמורתן לא שולמה כך על פי הנטען. הנתבעת מצדה הגישה כתב הגנה, וכן הודעת צד ג'.
ביום 25 באוקטובר 2017 התקיימה ישיבה מקדמית בתיק, ומספר ימים אחריה, הגיש צד ג' בקשה להורות על עיכוב ההליכים בתיק, בשל קיומו הליך תלוי ועומד בין הנתבעת לבין צד ג' בבית המשפט המחוזי בת"א, במסגרת ת.א. 31819-06-17. לחלופין התבקש בית המשפט (במסגרת הבקשה הנ"ל) לסלק על הסף את הודעת צד ג' בשל קיומו של ההליך בבית המשפט המחוזי. לחלופי חילופין ביקש צד ג' לאחד את ההליך בבית המשפט המחוזי עם ההליך דכאן.
דיון והכרעה –
הגשת הודעת צד ג' ללא היתר וללא רשות -
כתב התביעה בתיק זה הוגש בחודש יוני 2017; בחודש אוגוסט 2017 הגישה הנתבעת כתב הגנה ובמקביל הוגשה על ידה הודעת צד ג'.
מאחר ועסקינן בהליך המתנהל בסדר דין מהיר, הרי שלא ניתן להגיש הודעת צד ג', אלא בכפוף לקבלת רשות והיתר מבית המשפט.
כך, בתקנה 214.ו.(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות") נקבע, כי:
"נתבע בתובענה בסדר דין מהיר רשאי, עם הגשת כתב ההגנה, להגיש בקשת רשות ליתן הודעה לצד שלישי במקרים המנויים בתקנה 216; לבקשת הרשות תצורף ההודעה לצד שלישי, ערוכה בהתאם לתקנות אלה".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|