- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- אתיקה מקצועית
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
איילון חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' חביבאללה ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
60602-02-17
14.1.2018 |
|
בפני השופט: עדי סומך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעות: 1. איילון חברה לביטוח בע"מ 2. יעל רמן |
נתבעים: 1. אכרם חביבאללה 2. מנורה חב' לביטוח בע''מ |
| פסק דין | |
הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק בתיק זה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.
לאחר ששמעתי את עדי הצדדים במסגרת הדיון בפניי והתרשמתי מעדותם, עיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוצגו בפניי במעמד הדיון, ובכלל זה תמונות רכב הנתבעים שצולמו על ידי התובעת 2 , אני מורה על קבלת התביעה שכן נחה דעתי שהנזק ברכב התובעת 2 נגרם על ידי חפץ שנפל מרכב הנתבעים וזאת על פי מירב הזיקות הראייתיות שקושרות רכב זה לאירוע התאונתי. אעיר כי התרשמתי שעדות התובעת 2 בנוגע לחפץ שנפל מרכב הנתבעים הייתה אותנטית ומעדות ישירה שלה ביחס למה שבאמת ראו עיניה ולא מהיסק בלבד. גם האפשרות שחפץ נשמט מרכב הנתבעים הינה יותר מסתברת שכן מדובר בנגרר פתוח בחלקו, שנועד לצורכי בנייה וטיח כך שאין לכחד כי יש קשר ישיר בין האבן שנשמטה לבין הנזק ברכב התובעות, מה גם שהוכח שמיד לאחר האירוע התנהלותה של התובעת 2 קשרה קשר ישיר וטרי בין הנזק שנגרם לה קודם לכן לבין הרכב שגרם לכך. זאת ועוד, מעדות הנתבע 1 למדנו שהיו אנשים נוספים ברכב פרט אליו לנהג. בטופס ההודעה על התאונה אין עדות לעדים נוספים אשר ממילא לא הובאו לעדות, דבר אשר מטיל ספק בטענת הימצאותו בזירה ו/או במהימנות גרסת הנתבעים באופן כללי. יש לזכור גם שהתובעת 2 מיד דיווחה על האירוע, תיעדה אותו והלכה למוסך בעוד שהנתבע 1 טרח להודיע עליו חודשים לאחר מכן, ככל הנראה לאחר שפנו אליו בנדון ואם לא היו פונים כלל לא היה מדווח.
אשר על כן, אני מורה כי הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעות את סך הנזק הישיר שנתבע על ידן בסך 2,958₪, בצירוף הצמדה למדד מיום התשלום למבוטח, שכ"ט עו"ד ע"ס 1,500 ₪, אגרת בית משפט ששולמה בפתיחת התיק ושכר העדים כפי שנפסק בדיון.
הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
ניתן בזאת פטור מתשלום מחצית השנייה של האגרה.
ניתן היום, כ"ז טבת תשע"ח, 14 ינואר 2018, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
