תא"מ 56935-06-14 אילון טוביס מהנדסים יועצים בע"מ נ' מושב רגבה
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
56935-06-14
10.9.2015 |
|
בפני השופט: יואב פרידמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: אילון טוביס מהנדסים יועצים בע"מ |
נתבע: מושב רגבה |
| החלטה | |
1. אני דוחה הבקשה לתיקון כתב ההגנה (התצהיר התומך בקשת הרשות להתגונן) על דרך הוספת טענת קיזוז. התובע מתנגד לבקשה, לטעמי בדין.
2. נתבע הטוען טענת קיזוז צריך להתכבד ולפרט הטענה בכתב ההגנה, ברמת הפירוט הנדרשת מתובע בכתב תביעתו, ביחס לעילה ולנזק. שבעתיים אמורים הדברים כאשר מדובר בבקשת רשות להתגונן: הן משום שבגדרה נלחם הנתבע על זכותו ליומו בביהמ"ש, כך שניתן לצפות הגיונית שיפרט כדבעי כל הנצרך לפירוט בגדרי הבקשה והתצהיר התומך בה; והן משום שידוע שבמידה ותינתן הרשות (ולרוב ניתנת היא) – יהפוך התצהיר התומך הבר"ל לכתב הגנה, ויגדור טענותיו של הנתבע.
3. נטען בבקשה כי בטעות נשמטה טענת הקיזוז מכתב ההגנה אך היא נלמדת מסע' 12 לבקשת הרשות להתגונן. בסע' 12 הנ"ל וסע' 14 לתצהיר התומך בבר"ל, נטענה טענה כללית שבשל מחדלי הפיקוח של התובעת נאלץ הנתבע לשאת בהוצאות נוספות של למעלה מ 100,000 ₪. הטענה נטענה בלא כל פירוט. אופן טיעון כללי זה רחוק מלקיים הפירוט הנדרש ביחס לטענת קיזוז, ממש כמו שלא היה מקיים הפירוט הנדרש בכתב תביעה. אין פירוט של ההוצאות העודפות, בגין מה הוצאו והקשר של כל אחת למחדל קונקרטי נטען של התובעת. כעת , על בסיס אותה טענה שאינה עומדת ברמת הפירוט הנדרש וממילא אפוא לא ניתן להפנות אליה בתורת תימוכין, מתבקש ביהמ"ש להתיר תיקון כתב ההגנה על דרך הוספת טענת קיזוז. כאשר גם הבקשה אינה נתמכת בתצהיר שיפרט כנדרש טענת הקיזוז על מנת שיוכל ביהמ"ש להפעיל שיקול דעת לגופו האם יש להיעתר לבקשת התיקון של כתב ההגנה, אם או בלי הוצאות. להסרת ספק, גם בגוף הבקשה לתיקון לא פורטה טענת הקיזוז ולא צורפה כל אסמכתא לאיזו הוצאה עודפת.
הבקשה לא המחישה אפוא את שנדרשה להמחיש. אין די להצביע על כך שמדובר בשלב מקדמי ולהפנות כללית למגמה הליברלית בתיקון כתבי טענות. המבקש לתקן כתב טענות צריך לשכנע ביהמ"ש לא רק שהתיקון מוצדק ביחס לשלב הדיוני, אלא גם בהצדקה לתיקון לגופו. משעה שמדובר בטענה שהיתה אמורה להיות מפורטת בבר"ל, הרי לכל הפחות אם חפצו כעת להשלים את שהוחסר, היה צריך לתן לה הפירוט הנדרש בבקשה.
4. הבקשה נדחית. הנתבע ישא בהוצאות התובע בבקשה בסך כולל של 1500 ₪.
ניתנה היום, כ"ו אלול תשע"ה, 10 ספטמבר 2015, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|