תא"מ 48740-12-15 קשר רנטאקר בע"מ ואח' נ' אליעזר ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום פתח תקווה |
48740-12-15
8.1.2017 |
|
בפני השופט: אמיר לוקשינסקי-גל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: קשר רנט א קאר בע"מ |
נתבעים: 1. אהרן אליעזר 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
הצדדים בתיק זה, הסכימו והסמיכו את בית המשפט לפסוק בתובענה דנן על פי שיקול דעתו, לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד - 1984, עם הנמקה קצרה.
לאחר שעיינתי בכל החומר שהוגש על ידי הצדדים לתיק בית המשפט ובפרוטוקול ושמעתי את טענות הצדדים ועדויותיהם בפני, ולאחר שהבאתי בחשבון טענותיהם של הצדדים האחד כנגד השני ושקלתי הדברים אלו מול אלו - מצאתי כי דין התביעה להידחות ואילו דין התביעה שכנגד להתקבל.
מבלי למצות את מכלול השיקולים אציין כי מוקד הפגיעה של רכב התובעת הוא בחזית, ואילו מוקד הפגיעה העיקרי ברכב הנתבעים אינו בחזית אלא בקדמת דופן ימין, דבר שמעיד על כך שרכב התובעת נכנס בפנייתו שמאלה לנתיב הנסיעה בכיוון ישר, לאחר שרכב הנתבעים כבר היה בנתיב זה בתוך הצומת. נהג התובעת טען שלא הבחין ברכב הנתבעים בצומת בטרם הפניה שמאלה, אלא הבחין בו לראשונה פחות משני מטר לפניו בתוך הצומת במהלך ביצוע הפניה. אולם אין אינדיקציה לכך שרכב הנתבעים נסע במהירות גבוהה במיוחד, ובשים לב לכך שהוא יצא מחניית ביתו במרחק לא רב מהצומת, גם קשה להניח שפיתח מהירות כזו. שדה הראיה של רכב התובעים לכיוון שממנו נכנס לצומת רכב הנתבעת הוא רחב יחסית (אף נהג הנתבעים העיד שהבחין ברכב התובע ממרחק) ולפיכך סביר יותר להניח שגם אם נהג התובעת לא הבחין ברכב הנתבעים מתקרב או נכנס לצומת בטרם הפניה שמאלה, הרי שהיה עליו להבחין בו, וליתן לו את זכות הקדימה כנדרש.
יצוין כי ניתנה הזדמנות לנתבעת שכנגד להודיע עד ליום 2.1.17 עמדתה ביחס להגשת חוות דעת שמאית נגדית, ומשלא עשתה כן רואה אני אותה כמי שוויתרה על זכותה זו.
לפיכך, אני פוסק בזה כי הנתבעת שכנגד תשלם לתובע שכנגד את סכום התביעה שכנגד (למעט רכיב ההוצאות שלא הוכח לפניי) בסך של 50,841 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה שכנגד ועד היום, החזר אגרה בסך 378 ₪, החזר שכר עדים בסך 800 ₪ ובצירוף שכ"ט עו"ד בסך של 8,923 ₪.
הסכומים האמורים לעיל ישולמו בתוך 30 יום מהיום בהמחאה שתישלח בדואר רשום לכתובת ב"כ התובע שכנגד לפי כתב התביעה שכנגד, שאם לא כן ישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד לתשלום בפועל.
המזכירות תעביר העתק פסק הדין לצדדים על פי הכתובות בכתבי הטענות.
ניתן היום, י' טבת תשע"ז, 08 ינואר 2017, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|