- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 48246-03-15 טרווליסט בע"מ נ' טרוולייק בע"מ
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
48246-03-15
23.8.2015 |
|
בפני הרשם בכיר: אמיר צ'כנוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: טרווליסט בע"מ |
נתבעים: טרוולייק בע"מ |
| החלטה | |
לפני בקשה לביטול פסק דין מיום 9.6.15, שניתן בהעדר הגשת כתב הגנה בסדר דין מהיר.
הנתבעת טוענת כי יש לבטל את פסק הדין מחובת הצדק, שכן כתב התביעה מעולם לא הומצא לה כדין, וכי לא ידעה על הגשת התביעה. הנתבעת טוענת כי נודע על הליך זה מפסק דין שנשלח למשרדה הקודם ברחוב בן יהודה 32 תל-אביב.
לחילופין עותרת לביטול פסק הדין משיקול דעת בימ"ש, שכן לטענתה עומדת לה הגנה טובה בפני התביעה.
פסק הדין ניתן בהסתמך על מסירה של כתב התביעה בדרך של הדבקה לאחר שבוצעו שלושה ביקורים של שליח המסירה בכתובת משרדה הרשום של הנתבעת ברשם החברות, אצל מנהלה מר אמיר מועלם, ברח' נדבה יוסף 14הרצליה. ההמצאה של התביעה נתמך בתצהיר מוסר אשר האמור בו לא נסתר.
מעיון בהעתק תדפיס רשם החברות שהגיש התובע לבקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה, עולה כי כתובת משרדה הרשום של הנתבעת ברשם החברות הינו בכתובת בה בוצעה ההדבקה, כאשר הנתבעת מאשרת עובדה זו.
טענת הנתבעת כי הורי מנהלה של הנתבעת מתגוררים בכתובת זו ולא קיבלו או מצאו במקום כתב תביעה לא נתמכה בתצהיר מטעמם. הלכה היא כי הימנעות בעל דין ללא הסבר סביר מהבאת ראיה או עדות המצויים בשליטתו לצורך הוכחת טענותיו, חזקה כי אילו הובאו אלה היה הדבר פועל לחובתו.
לאור המפורט לעיל, לא מצאתי כי נפל פגם בביצוע המצאת כתב התביעה לנתבעת, ועל כן הבקשה לביטול פסק הדין מחובת הצדק נדחית. לפיכך, מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת הוצאות בסך 1,500 ₪.
הנתבעת עותרת לחילופין לביטול פסק דין משיקול דעת בימ"ש.
הנתבעת טוענת כי אין חולק כי ידוע לה כי קיימת מחלוקת ודרישת חוב אשר לפי טענתה הוסדרה בדרך פשרה אולם התובעת לא עמדה בחלקה ע"פ הסדר זה להעמדת באנרים לקידום הנתבעת בשווי 4,000 ₪.
טענות הנתבעת לפיה קיימת מחלוקת מקצועית בעניין אופי שירות קידום המכירות נטענת בעלמא ללא פירוט עובדתי מינימלי כמתחייב ע"פ דין במסגרת בקשה לביטול פסק דין.
הנתבעת בבקשת הביטול ובתגובתה מודה כי להסדר פשרה לפיו התחייבה להעביר תשלום סכום ההסדר בשיק ואין חולק שלא עשתה כן.
אשר על כן, פסק הדין יבוטל משיקול דעת בית המשפט בכפוף לביצוע הפקדה בקופת בית המשפט בסך 4,000 ₪, וכן סכום ההוצאות שנפסקו בסך 1,500 ₪, ובסה"כ הפקדה סך 5,500 ₪ תוך 30 ימים מקבלת החלטה זו, ובהעדר ביצוע הפקדה כאמור תדחה הבקשה לביטול פסק הדין.
המזכירות תשלח ההחלטה לצדדים בדואר רשום עם אישור מסירה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
