- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 44836-07-14 גיאוטק גיאופיסיקה הנדסית וסביבתית בע"מ ואח' נ' שבה ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
44836-07-14
9.2.2015 |
|
בפני השופטת: מעין צור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. גיאוטק גיאופיסיקה הנדסית וסביבתית בע"מ 2. ליסקאר רם בע"מ |
הנתבעים: 1. יניב שבה 2. חן שבה 3. מנורה חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
-
זוהי תביעה לפיצוי בגין נזקי רכוש שנגרמו לרכב התובעות בתאונת דרכים שהתרחשה ביום 22.2.14. התאונה התרחשה בכביש גישה לחניון בנתב"ג, שהינו ברוחב נתיב אחד בלבד וללא שוליים.
-
יותם רונן, שנהג ברכב התובעות מסוג שברולט בעת קרות התאונה, מסר בעדותו כי הגיע לכניסה לחניון והמחסום לא התרומם. הוא נסע לאחור, וכאשר הבחין ברכב המגיע מאחוריו עצר את רכבו, אולם הרכב, שנסע במהירות גבוהה, לא הספיק לבלום ופגע ברכבו.
בחקירתו הנגדית ציין העד כי נסע לאחור הואיל ולא הייתה לו ברירה, שכן המחסום לא נפתח. לדבריו לא שם לב שבמקום אינטרקום ולא לחץ עליו. רק לאחר התאונה הסתבר לו כי קיים אינטרקום.
-
חן שבה, שנהג ברכב הנתבעים מסוג יונדאי בעת קרות התאונה, מסר בעדותו כי נכנס לכביש הגישה לחניון כדין, במהירות מותרת שלא עלתה על 60 קמ"ש. לפתע הבחין בשברולט נוסעת לאחור לעברו, עד שפגעה בו.
בחקירתו הנגדית ציין העד כי כשהבחין בשברולט נוסעת לאחור האט. נהג השברולט עצר ואז המשיך העד בנסיעה, אולם נהג השברולט התחיל שוב לנסוע לאחור ופגע בו.
-
יואן בן אוליאל, עובד בחניון, אישר בעדותו כי התאונה קרתה בשעה שרכב השברולט היה בנסיעה לאחור. עוד מסר, כי לפני שהחל נהג השברולט בנסיעה לאחור שוחח עימו באינטרקום, והנחה אותו כיצד לצאת מן המקום דרך החניון.
-
לאחר ששמעתי את עדויות העדים נחה דעתי כי דין התביעה להידחות. ראשית, אני מעדיפה את גרסת נהג הנתבעים, שנתמכה בעדות אובייקטיבית, על פני עדות נהג התובעות, וקובעת כי בעת התרחשות התאונה הייתה השברולט בנסיעה לאחור ולא בעצירה. שנית, אני קובעת כי לא היה צורך בנסיעה לאחור, שכן ניתן היה לצאת מהמקום דרך החניון, כפי שהנחה עובד החניון. לפיכך דין התביעה להידחות.
-
אשר על כן אני דוחה את התביעה.
-
התובעות ישלמו לנתבעים שכ"ט עו"ד בסך 2,200 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל, וישיבו להם את שכר העד מטעמם.
-
זכות ערעור כחוק.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
