- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 43203-08-14 עירית נהריה נ' איזיק
|
תא"מ בית משפט השלום קריות |
43203-08-14
14.12.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: ליאת דהן חיון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: עירית נהריה עו"ד בנימין ברזילי |
נתבע: חנן איזיק עו"ד מוניר חיר |
| פסק דין | |
לפניי תביעה כספית ע"ס 26,621 ₪ נכון ליום 28.8.14 במסגרתה עותרת התובעת לחייב את הנתבע בגין חוב ארנונה אשר לטענתה לא שולם בעבור 2 נכסים בהם מחזיק הנתבע.
לטענת הנתבע החוב נשוא התביעה סולק עוד ביום 15.11.11 באמצעות תשלום מוזמן אותו ביצע בקופת העיריה , והציג שובר תשלום עליו מוטבעת חותמת הנתבעת "נתקבל" , אשר לטענתו מוכיחה את פירעון השובר ע"ס 12,253 ₪ .
לטענת התובעת – החוב נשוא התביעה מעולם לא נפרע וזאת על פי רישומיה המהווים רשומה מוסדית תוך שהשובר בו אוחז הנתבע אינה מהווה כל אסמכתא לביצוע התשלום בפועל.
זאת ועוד , מבדיקה אשר נערכה ע"י מבקר העיריה נמצא כי הכסף לא נתקבל בידי התובעת, וכן מבדיקת פוליגרף של פקידת הגבייה עולה כי האחרונה לא נטלה לידיה על סכום.
אין מחלוקת בין הצדדים כי לאחר הגשת התביעה הנתבע שילם על חשבון החוב הנתבע , ומשכך יתרת החוב נשוא התביעה נכון ליום הגשתה הינו בסך 15,646 ₪.
המחלוקת בין הצדדים נסובה סביב השאלה האם הנתבע שילם את חובו באמצעות פירעון השובר עליו הוטבעה חותמת העיריה או שמא כטענת התובעת אין בשובר התשלום עליו מוטבעת חותמת "נתקבל" בכדי לאשר את התשלום אלא את קבלת השובר בלבד, תוך שבהכרח , לאחר ביצוע תשלום מונפקת קבלת תשלום ממוחשבת.
לאחר קיום דיון הוכחות והגשת כתבי סיכומים הודיעוני ב"כ הצדדים על הסכמתם למתן פסק הדין לפי סעיף 79 א לחוק בתי המשפט[נוסח משולב] התשמ"ד- 1984, לאחר הבאת ראיות ושמיעת סיכומים בעל-פה.
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים ועיינתי בכתבי הטענות ונספחיהם ובמוצגים שהגישו הצדדים ושקלתי את כלל השיקולים שבית המשפט רשאי לשקול בפוסקו לפי סעיף 79 א לחוק בתי המשפט, על יסוד כל אלה, ובהתאם להסכמת הצדדים כאמור לעיל, , מצאתי כי דין התביעה לקבל את בחלקה.
בהתאמה אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובעת לסילוק מלא וסופי של כל טענותיה סך של 3,130 ₪.
התשלום יבוצע תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי ריבית והצמדה החל מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
