תא"מ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
41789-04-14
06/10/2014
|
בפני השופט:
נצר סמארה
|
- נגד - |
תובעים:
פריים-ליס ניהול ציי רכב בע"מ
|
נתבעים:
1. נועה רבקה לאריש 2. הראל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
1.לפניי תביעה כספית ע"ס 1608 ש"ח, בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש נגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 28.08.13 בין כלי רכב פרטי (להלן: "רכב התובעת") לבין כלי רכב –אופנוע (להלן: "רכב הנתבעות") (ולהלן: "התאונה").
2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה אלא שהצדדים חלוקים באשר לנסיבות התרחשותה.
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה נשמעו ראיות הצדדים, והעידו הנהגים המעורבים בתאונה.
4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד 1984, לאחר שהובהר לצדדים כי פסק הדין יינתן ללא נימוקים וכי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו.
5.על סמך החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, ובשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה, ומוקדי הנזק ברכבים ותוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, ותוך שאני מקבל את גרסת נהג רכב הנתבעות (האופנוע) באשר לאופן התרחשות התאונה ואני מעדיף את גרסתו על פני גרסת נהג רכב התובעת , כאשר הגרסה המועדפת הנ"ל מבססת אחריות בנזיקין של התובעת לקרות התאונה ,הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את התביעה וזאת ללא צו להוצאות , למעט שכר העדים אשר ישולם כפי שנפסק במהלך הדיון על ידי התובעת .
6.המזכירות תמציא את פסק הדין לבאי כוח הצדדים בדואר רשום ותסגור את התיק.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת