תא"מ 3885-05-16 הצפון הזוהר - ניהול מסעדות בע"מ נ' גרין סאן בע"מ ח.פ 513652172

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
3885-05-16
27.2.2017
בפני השופטת:
איילת הוך-טל

- נגד -
התובעת:
הצפון הזוהר - ניהול מסעדות בע"מ
הנתבעת:
גרין סאן בע"מ
פסק דין

 

עסקינן בתביעה כספית על סך 50,353 ₪ .

 

התובעת הינה הבעלים והמפעילה של מסעדת BLACK בקניון לב המפרץ.

הנתבעת הינה חברה העוסקת בניקוי מערכות ביוב ובזמנים הרלבנטיים לתביעה סיפקה שירות להנהלת קניון לב המפרץ.

 

התובעת טוענת כי ביום 27.7.15 הוזמנה הנתבעת על ידי הנהלת הקניון לטפל במערכת הביוב. כתוצאה מפעולות שביצעה הנתבעת, אשר לתובעת אין כל אפשרות לדעת את טיבן, חדרו מי ביוב מפתחי הניקוז והשירותים בחלק האחורי של המסעדה, הציפו את השירותים, חדר ה VIP והגיעו עד למטבח. כתוצאה מהצפת ביוב זו נגרמו ריחות קשים וצוות המסעדה כולו הושבת על מנת לגרוף את המים ולשטוף את הרצפה. נגרם לתובעת נזק כספי כבד.

חברת הביטוח שלחה שמאי למקום אשר העריך את הנזק בסך 85,450 ₪. התובעת נשאה בעלות השתתפות עצמית בסך 50,353 ₪. סכום זה הינה תובעת כעת מהנתבעת. במסגרת ניהול ההליך טענה התובעת כי נגרם ארוע הצפה נוסף במסעדה, בנסיבות דומות, לאחר מועד הגשת תביעה זו, אולם עניין זה לא נדון כאן. התובעת הגישה תצהיר מטעמו של מנהלה, מר שלמה פורמן, חוות דעת של השמאי מר רון טוסמן וחוות דעת של המהנדס מר ברוך שנפס.

 

הנתבעת סבורה כי דין התביעה להידחות.

הנתבעת מאשרת כי הוזמנה לטפל בפתיחה של סתימת ביוב בקומה שניה בקניון, אשר הצנרת שלה תלויה היתה בתקרה של קומת הקרקע. שיטת העבודה הינה כזו שגורמת לזרם המים לצאת לאחור ואינה יכולה לגרום להדיפה קדימה של מי הביוב כך שלא ייתכן כי ההצפה במסעדה אירעה עקב פעולת הנתבעת. הנתבעת מסבירה כי יכול ומי הביוב פרצו כתוצאה מסתימה בצנרת עצמה, דבר אשר אינו בשליטתה או באחריותה ולכן דין התביעה כנגדה להידחות.

הנתבעת הגישה תצהיר מטעמו של מנהלה, מר נועם רשף, וחוות דעת מהנדס מטעם מר אלישע חיינברג.

דיון והכרעה

 

  1. יש להקדים ולומר כי לאחר ניתוח מכלול הראיות שהוצגו, דין התביעה להידחות.

    כאמור בתקנה 214 טז (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד 1984, בכל הנוגע להליך בסדר דין מהיר, "פסק הדין יהיה מנומק באופן תמציתי, זולת אם סבר בית המשפט כי יש צורך בהנמקה מפורטת משום שיש בפסק הדין חידוש או חשיבות מיוחדת לציבור או מטעמים מיוחדים שיירשמו"; מקום שהמחלוקת בין הצדדים הינה עובדתית בלבד, לא מצאתי שיש בהליך זה משום חידוש או חשיבות מיוחדת לציבור, באופן המצדיק לחרוג מהנמקה תמציתית.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>