- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מי חדרה בע"מ נ' דן שפריר - משרד עורכי דין ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום חדרה |
37729-02-16
20.4.2017 |
|
בפני הרשמת הבכירה: קרן מרגולין פלדמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: מי חדרה בע"מ |
הנתבעים: 1. דן שפריר - משרד עורכי דין 2. זיו יונתן 3. הרשנזון אבי 4. הרשנזון יוסף 5. מויאל יוסף 6. פוגל אילן |
| החלטה | |
|
ופס"ד חלקי לנתבעים 2,5 ו-6 |
עיינתי בשלל המסמכים שהגישו הצדדים לתיק והגעתי למספר מסקנות בנוגע להמשך ההליך כאן, אשר יובהרו להלן:
-
תביעת התובעת החלה בבקשה לביצוע תובענה על סכום קצוב אשר הוגשה ללשכת ההוצאה לפועל כנגד הנתבע 1 בלבד. לימים ביקשה התובעת לתקן את תביעתה ביחס לזהות הנתבעים כאן ולהוסיף נתבעים נוספים בהתחשב בטענות הנתבעת 1 ומסמכיה. יחד עם זאת, סכום התביעה ועילת התביעה לא שונו, ולא ניתנה רשות לתקנם. עיון במסמכי התובעת התומכים בבקשת הביצוע עולה כי סכום התביעה הוא נגזרת של חיובים שהצטברו במהלך השנים 2009-2010 וכן הצמדה של הסכומים האמורים וחיובים בגין הוצאות גביה וכיוב'. הצדדים מופנים לעיין בעניין זה בנספחי כתב התביעה, ובמיוחד בעמודים 124-125 לבקשת ההתנגדות (נספחי בקשת הביצוע), וכן לעמוד 112 שם (ר' למען הנוחות עמ' 12-13 ל"מצב חשבון לקוח", המהווים לכאורה סיכום של החוב הנתבע, הן על פי לשון המסמך והן על פי תוכנו וזהותו לשיעור החוב הנתבע כאן).
-
תביעתה המקורית של התובעת הוגשה כאמור כנגד הנתבעת 1 בלבד, ועד לרגע זה לא הוצג לי כל מסמך המעיד על כך שהנתבעת 1 החזיקה בנכס כולו (המכיל, כך מתברר מכתבי הטענות של הצדדים, 4 תאים). עיון בהסכם המכר שנערך ביום 13/6/95, המעיד על רכישת הזכויות בנכס בין היתר על ידי הנתבעת 1 (להלן: ההסכם המקורי), מלמד כי לזו היו לכל היותר 35.3% מהזכויות בנכס, עד למועד מכירתן בשנת 2012 לנתבע 3, אחד משלושת הרוכשים הנוספים על פי ההסכם המקורי.
כך, ובהתאמה אין לייחס לנתבעת 1 יותר מאשר חיוב בגין 35.3% מהחיובים שהצטברו בתקופה הנזכרת לעיל.
-
הואיל והנתבעת 1 אינה חולקת על זכויותיה בנכס בתקופה הרלוונטית, הרי שלא מצאתי לייחס לעובדה שלא הוצג לפניי מסמך המעיד על פנייתה לרישום החזקתה בנכס ביחס לחלק היחסי שבבעלותה על שמה, משום הצדקה לדחיית התביעה היחסית נגדה על הסף.
-
לנתבע 4 נמכרו במסגרת ההסכם המקורי 25% מהזכויות בנכס, ובהתאמה אין לחייבו ביותר מאשר החלק היחסי בחיובים על פי חלקו בנכס ביחס לאותה תקופה.
התביעה נגדו הוגשה ביום 27/9/16, ובהתאמה יש לקבוע כבר בשלב מקדמי זה כי כל חיוב שנוצר עד ליום 28/9/09 בו הוא חב – התיישן זה מכבר ערב הגשת התביעה כנגדו.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
