תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
|
32806-05-16
26/02/2017
|
בפני הרשם הבכיר :
צוריאל לרנר
|
- נגד - |
תובעת:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
|
נתבעים:
1. רחמים עזורי 2. שומרה חב' לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
בפני תביעה כספית, על סך של 29,632 ₪, שעניינה נזקים שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים. בתום הדיון שהתקיים בפני, ובנסיבות, הסכימו הצדדים להכרעה על פי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט, בלא נימוקים, ובהסתמך על כתבי הטענות, העדויות וחומר הראיות שהוגש.
בקליפת אגוז: רכב התובעת נסע בנתיב שמאלי מתוך כמה נתיבים, ונפגע בצדו הימני אחורי. בדיקה העלתה כי רכב הנתבעים נמצא מאחוריו, במרחק כמה וכמה מטרים, ומימינו, כשהוא מופנה פחות או יותר בניגוד לכיוון התנועה. נהג התובעת אינה יודעת לתאר מה קרה, למעט שהיא היתה בעמידה בעת התאונה (אם כי נקודה זו נראית תמוהה בהינתן הממצאים, ומסתבר יותר שהיתה עדיין בתנועה, לקראת עצירה). נהג הנתבעים מתאר סטיה שלו שמאלה, ככל הנראה עקב רכב שלישי, שנצמד אליו יתר על המידה (זכרו של רכב זה לא בא בכל אחת מהגרסאות שמסר נהג הנתבעים), ואז חבטה, ככל הנראה עקב חדירת רכב הנתבעים לנתיב נסיעת רכב התובעת, שהסיטה אותו בסחרור ימינה. חרף ייחוס סטיה ימינה לרכב התובעת, באחת מגרסאות נהג הנתבעים, לא נראה כי יש בסיס כלשהו לטענה זו, והממצאים אינם מחייבים אותה. לא הונחה תשתית עובדתית מספקת לקביעת אחריותו של גורם מתערב זר (אותו רכב שלישי שספק-נצמד ספק-לא-נצמד לרכב הנתבעים), ועל כן אין מנוס אלא לקבוע, כי סטיית רכב הנתבעים לא היתה מחויבת המציאות, אולם היא שגרמה לנזק. בדומה, בין אם עמד רכב התובעת ובין אם עדיין היה בנסיעה בנתיבו, אין מקום לייחס לנהגת התובעת אשם תורם, בהינתן סטיה פתאומית לכיוונה של הרכב שמימינה.
לאור כל האמור, הנני קובע שיהיה זה נכון וצודק לחייב את הנתבעים לשלם לתובעת סך כולל של 29,632 ₪, וכן את אגרת התביעה בסך 375 ₪, את שכר העדות בסך 1,200 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 5,200 ₪. כל הסכומים האמורים ישולמו תוך 30 יום מהיום, אחרת יצברו הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מהיום ועד לתשלום בפועל.
ניתן היום, ל' שבט תשע"ז, 26 פברואר 2017, בהעדר הצדדים.