חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 29769-12-13 דומיקאר בע"מ נ' קוממו ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום רמלה
29769-12-13
4.1.2015
בפני השופט:
זכריה ימיני

- נגד -
תובעים:
דומיקאר בע"מ
נתבעים:
1. מיטל קוממו
2. איי.די.איי. חברה לביטוח בע"מ

פסק דין
 

 

1.בכל זמן הרלוונטי לתביעה:

1) התובעת, חברה להשכרת רכב, הייתה הבעלים של רכב פרטי מסוג סקודה אוקטביה מס' רישוי 2334912 (להלן-"הסקודה");

2) הנתבעת 1 נהגה ברכב פרטי מסוג פיז'ו מס' רישוי 9109717 (להלן-"הפיז'ו")

3) הנתבעת 2 ביטחה בביטוח רכוש את השימוש בפיז'ו.

 

2.אין מחלוקת בין הצדדים כי ביום 27.12.12 ארעה תאונת דרכים בו היו מעורבים שני כלי הרכב. לטענת התובעת, הנתבעת 1 היא זו שגרמה לתאונה, ואילו לטענת הנתבעות, הנתבע הוא זה שגרם לתאונה. בכתב ההגנה טענו הנתבעות כי רכב התובעת סטה לכיוון נסיעת הפיז'ו וגרם לתאונה.

 

3.מטעם התובעת העיד נהג הסקודה. מעדותו התברר כי הוא ביצע עקיפה של הפיז'ו, וכי היה במהירות הגבוהה מהמהירות המותרת. מעדותו נראה כי הוא הגיע לשטח ההפרדה ולא נותר לו די מרחק להשלים את העקיפה, וביצע סטייה חדה ימינה ובכך חסם את דרכה של הפיז'ו.

 

4.מטעם הנתבעת העידו הנתבעת 1 והשוטר שהיה עד ראיה לתאונה. הנתבעת 1 העידה שהיא נסעה בדרכה, ולפתע הגיחה הסקודה מצד שמאל שלה, חסמה את דרכה, וכך נגרמה התאונה.

 

5.הנתבעות הזמינו את השוטר אשר הגיש את דו"ח האירוע בו כתב כדלקמן:

"במהלך סריקות לאירוע 32 אני על נתיב השירות המוביל למחלף כפר שמריהו לפני רכב פרטי סקודה ל.ז. 2334912 טל. ... שעבר לנתיב הימני קיצוני מ-3 נתיבים הממשיך לכביש 2 לצפון לאני ממשיך בנסיעה על נתיב השירות. כאשר אני במקביל לסקודה אני מבחין כי הנ"ל לפתע בלם את רכבו כשאני לא מגביר ולא מוריד את מהירות נסיעתי, הבחנתי במראה האמצעית כי הנ"ל סטה ימינה ועולה על שטח ההפרדה שמסומן היטב על פני הכביש, אף הבחנתי בעשן וברכב נוסף שהיה אחרי הסקודה. הסקודה נעצר בנתיב ימני על כביש השירות והרכב הנוסף פיז'ו פרטי ל.ז. 9109717 טל. ... עומד על שטח ההפרדה.

חזרתי בנסיעה לאחור למקום התאונה, זומן מד"א לנהגת הפיז'ו, פונתה במצב קל לאיכילוב, שני הנהגים החליפו פרטים, דווח לבוחנים ת"א, לא מגיע למקום ..."

השוטר נחקר על אשר כתב בדו"ח האירוע, אך עיקרי דבריו לא נסתרו.

 

6.לאור האמור לעיל סבור אני שנהג הסקודה עקף את הפיז'ו בסמוך לשטח ההפרדה. משנוכח לדעת כי אין לו די מרחק להשלמת העקיפה, ביצע פנייה חדה ימינה לפני הפיז'ו, ואז קרתה התאונה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>