חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 28570-02-10

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
28570-02-10
11.10.2015
בפני השופט:
עדי סומך

- נגד -
תובעים:
1. אהוד גולדברט
2. ישיר איי.די.איי חברה לביטוח

נתבעים:
1. ראובן זורני
2. הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ

פסק דין

הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק בתיק זה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.

לאחר ששמעתי את עדי הצדדים במסגרת הדיון בפניי והתרשמתי מעדותם, עיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוצגו בפניי במעמד הדיון, ובכלל זה תמונת נזקי רכב התובעת, ובשים לב להסכמת הצדדים על דרך הפשרה - מכוח סמכותי האמורה, ראיתי מקום לקבוע כי דין התביעה להתקבל. אני מקבל את גרסת נהגת התובעים לדרך התרחשות התאונה, זו תואמת את העובדה שרכבה נפגע לכל אורך צד שמאל שלו ולא רק בפינתו, דבר שעשוי היה להתיישב עם גרסת הנתבע 1. גם העובדה שנלמדה מעדויות שני העדים לפיה רכב זה עצר כמה עשרות מטרים ממקום התאונה, מדברת בעד עצמה ומלמדת על עוצמת המהירות וחוסר הזהירות ומעמידה בספק דבר יכולתו של הנתבע 1 להבחין ברכב התובעים פונה לעברו. בנוסף, כל עדות הנתבע 1 בנוגע לאפשרות שנסע בנתיב עצמאי, אינה עומדת בקנה אחד עם עדותו שבה תיאר כי נמצאו חמישה רכבים סה"כ בנתיבו בעוד שמניין המסלולים, כולל זה הפונה שמאלה, הינו ארבעה. הדבר מלמד כי רכב הנתבעים נדחק ולמעשה ביצע את נסיעתו בחופזה, כעדות נהגת התובעים בעניין זה. אדגיש כי שרטוט דרך התרחשות התאונה בטופס הודעת הנתבע 1 שם תיאר שלושה נתיבים במקום אינו עומד בקנה אחד עם עדותו כאמור ועם טענתו בעדות זו לפיה נמצא רכב התובעים עומד משמאל לרכב אחר שעמד בחנייה כפולה.

אשר על כן, אני מורה כי הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעת את סך הנזק הישיר בגין התאונה ועלות שכ"ט שמאי מטעמה בסך 18,054₪, בצירוף הצמדה למדד מיום בדיקת הרכב 12.8.09, שכ"ט עו"ד בשיעור 17.55 אחוזים, אגרת בית משפט ששולמה בפתיחת התיק ושכר העדה מטעם התובעים כפי שנפסק בדיון.

הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

המזכירות תסרוק את חוות דעת שמאי התובעת אשר הוגש לתיק בית המשפט במהלך הדיון ותשלח את פסק הדין בדואר לצדדים.

ניתן היום, כ"ח תשרי תשע"ו, 11 אוקטובר 2015, בהעדר הצדדים.

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>