חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 28310-05-15 מנורה מבטחים ביטוח בע"מ נ' ללוז ואח', תא"מ 5787-08-15 איי די איי חברה לביטוח בע"מ ח.פ 513910703 ואח' נ' מנורה מבטחים ביטוח בע"מ

: | גרסת הדפסה
בד"מ, תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
28310-05-15,5787-08-15
4.4.2016
בפני הרשם:
הבכיר איתי רגב

- נגד -
תובעת, תובעים:
1. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ
2. 1.דוד ללוז2.איי.די.איי. חברה לביטוח בע"מ

נתבעים, נתבעת:
1. ליאור ללוז
2. איי.די.איי. חברה לביטוח בע"מ

פסק דין

בפני שתי תביעות כספיות, האחת על סך של 24,344 ₪ והשניה על סך של 8,447 ש"ח, שעניינה נזקים שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים. מבחינה מעשית, מדובר בתביעה ובתביעה שכנגד.

בתום הדיון שהתקיים בפני, ובנסיבות, הסכימו הצדדים להכרעה על פי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט, בלא נימוקים, ובהסתמך על כתבי הטענות, העדויות וחומר הראיות שהוגש.

טענות התובעת בתא"מ 28310-05-15 (להלן: "התובעת") בקליפת אגוז, הן כי נהג רכבה החל במעבר מנתיב נסיעתו, האמצעי בכביש, לנתיב השמאלי – לקראת פניה שמאלה המותרת מהנתיב השמאלי – כאשר נפגע מרכב הנתבעת שהגיע מאחוריו בנסיעה מהירה בנתיב השמאלי (ממנו מותרת גם נסיעה ישר). לטענת נהג רכב התובעות, הוא הבחין ברכב הנתבעים וניסה לברוח לימין, אך לא הספיק.

טענות הנתבעים בתא"מ 28310-05-15 (להלן: "הנתבעים"), בקצרה, הן כי בשל סטייתו של רכב התובעת מנתיב נסיעתו נחסמה דרכו של רכב הנתבעים, שנסע בנתיב השמאלי, ונגרמה התאונה.

לאחר ששמעתי את העדויות, ולאחר שעיינתי במוצגים ובכתבי הטענות, לרבות רכיבי הנזק השונים, הנני קובע שיהיה זה נכון וצודק לחלק את האחריות בין הנהגים כך שהתובעת תישא ב-80% מהאחריות לתאונה והנתבעים – ב-20% הנותרים.

לפיכך, מצאתי לחייב את הנתבעים בתא"מ 28310-05-15 לשלם לתובעת סך כולל של 4,869 ₪, וכן את אגרת התביעה בסך 378 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪.

בנוסף, מצאתי לחייב את הנתבעת בתא"מ 5787-08-15 לשלם לתובעים בתיק זה סך כולל של 6,758 ₪, וכן את אגרת התביעה בסך 378 ₪, ושכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪.

הצדדים יפעלו גם על פי הקבוע בהחלטה מיום 11.1.16 באשר לשכר העדה שהתייצבה לאותו דיון.

ניתן היום, כ"ה אדר ב' תשע"ו, 04 אפריל 2016, בהעדר הצדדים.

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>