חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ג'בארין נ' סואלחה ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חדרה
27118-12-15
1.11.2016
בפני השופטת:
קרן אניספלד

- נגד -
תובעת:
לינא ג'בארין
עו"ד מוחמד ג'בארין
נתבעים:
1. מוחמד סואלחה
2. ש.שלמה רכב בע"מ

עו"ד פארס בלאל
פסק - דין

 

לפני תביעה כספית לפיצוי נזקי רכוש שנגרמו לרכב התובעת בתאונת דרכים.

 

1.בבעלות התובעת רכב מסוג יונדאי קופה בעל מ.ר. 5898020 (להלן רכב התובעת). ביום 13.5.2015 ארעה תאונת דרכים בה היו מעורבים רכב התובעת ורכב מסוג מזדה מ.ר. 5938775 בבעלות נתבע 1 (להלן הנתבע ורכב הנתבע). בעת קרות התאונה נהג ברכב התובעת מר עומר ג'בארין (להלן נהג רכב התובעת); ברכב הנתבע נהג הנתבע.

 

2.במועד הרלוונטי לתאונה ביטחה נתבעת 2 את רכב הנתבע מפני נזק מן הסוג הנדון בהליך זה.

 

3.התביעה הוגשה לתשלום 12,018 ₪ לפי פירוט כלהלן: נזק ישיר לרכב התובעת בסך 9,718 ₪ לפי חוות-דעת שמאי, שכר-טרחת השמאי בסך 800 ₪, הפרשי הצמדה וריבית עד יום הגשת התובענה בסך 100 ₪ וסך של 1,400 ₪ בגין נזק עקיף (אובדן ימי עבודה, הוצאות נסיעה וכו'). הנתבעים התגוננו מפני התביעה וביקשו לדחותה.

 

4.בין בעלי-הדין תלוי ועומד הליך נוסף שנסב על התאונה וטרם הוכרע ואשר מתברר בתא"מ (רמ') 8870-01-16 (להלן התיק הנוסף). בעלי-הדין הגישו הודעה על הסדר דיוני בו קבעו כי תוצאותיו של הליך זה ישליכו גם על תוצאות התיק הנוסף; להסדר הדיוני ניתן תוקף של החלטה.

 

5.בדיון שהתקיים היום העידו לתמיכת התביעה התובעת, נהג רכב התובעת ועד ראיה לתאונה, מר מוחמד ג'בארין. מן העבר השני של המתרס נשמעה עדותו של הנתבע. בתום שמיעת העדים באו בעלי-הדין לידי הסכמה כי פסק-הדין ינתן לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט על-פי החומר שמצוי בתיק בית-המשפט וסיכומי טענות שנשמעו על-פה. עוד נקבע כי ככל שהאחריות לתאונה תחולק בין הנהגים המעורבים בה, אזי שיעורי החלוקה יקבעו בפסק-הדין לצרכי התיק הנוסף.

 

6.אני פוסקת את שכרו של כל אחד מעדי התובעת – הנהג ברכב התובעת מר עומר ג'בארין ומר מוחמד ג'בארין – בסך של 250 ₪ (סה"כ 500 ₪). על התובעת לשלם לכל אחד מעדיה את שכרו בסכום זה, תוך שלושים יום מן המועד בו יומצא לה פסק-הדין.

 

7.נתתי דעתי לכתבי-הטענות ונספחיהם, לעדויות שנשמעו, למוצגים שהוגשו ולטיעוניהם של בעלי-הדין בסיכומים. על-יסוד אלה, ומשהוסמכתי להכריע בהליך לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט, אני מקבלת את התביעה בחלקה ופוסקת לתובעת סכומים מצטברים אלה: סך 8,100 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (14.12.2015) עד יום פסק-הדין, הוצאות בגין אגרת משפט ושכר עדים בסך 1,255 ₪ ושכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסך 1,422 ₪ – שניהם בערכי יום פסק-הדין. הסכום הפסוק מבוסס על הסכומים שאת זכאותה להם עלה בידי התובעת להוכיח וזקיפת אחריות לקרות התאונה בשיעור 90% לנתבע ובשיעור 10% לנהג ברכב התובעת.

 

8.חבות הנתבעים על-פי פסק-הדין היא ביחד ולחוד.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>