תא"מ 26994-06-13 הכשרה חברה לביטוח בע"מ נ' בדצ'זקי ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
26994-06-13
27.10.2014
בפני השופטת:
גלית אוסי שרעבי

- נגד -
תובעת:
הכשרה חברה לביטוח בע"מ
נתבעים:
1. אלכס בדצ'זקי
2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ

פסק דין
 

 

 

לפני תביעת שיבוב על סך 43,326 ש"ח בגין תגמולי ביטוח ששילמה התובעת למבוטחה עקב תאונה מיום 15/6/12.

 

1.נהג התובעת (להלן: "הנהג") הצהיר כי נסע בנתיב השמאלי. רכב נהוג על ידי הנתבע 1 (להלן: "הנתבע") הגיח במפתיע מצידו הימני של הכביש ופגע ברכב הנהג אשר הועף למסלול הנגדי. משיצאו הנהגים מהרכב, חברו של הנתבע אמר לו כי ביקש שלא ישתה (אלכוהול). אימו של הנתבע הגיעה למקום לאחר התאונה, אישרה את אחריותו של בנה להתרחשותה ורשמה את הדברים במסמך, אשר הועבר על ידי הנהג למבטחתו. הנהג הצהיר כי הבחין בבקבוקי בירה ברכב הנתבע והתרשם ממראה פניו של הנתבע והתנהלותו, כי היה נתון להשפעת אלכוהול. לטענת הנהג, ברכב הנתבע שהו שניים מחבריו, כאשר אחד מהם ברח מהמקום שעה שהנהג הציע להזמין משטרה למקום. הנהג הצהיר כי בטופס הודעתו לא ציין דבר שיכרותו של הנתבע, לבקשת אימו של הנתבע.

 

2.אשת הנהג, אשר הגיעה למקום התאונה מיד לאחר התרחשותה, הצהירה כי הבחינה בבקבוקי בירות ריקים ברכב הנתבע וכי חבריו של הנתבע אמרו לו כי ביקשו אותו שלא לנהוג במצבו. הנתבע התנגד להזמנת משטרה למקום, אישר דבר אחריותו להתרחשות התאונה ואף סוכן הביטוח של הנתבע אישר בפני העדה, כי הנתבע הודה באחריותו לתאונה.

 

  1. הנתבע הצהיר כי עצר ליד תחנת אוטובוס כדי להמתין לחבר. מאחר שחברו הודיעו כי עליו להגיע לצידו השני של הכביש, השתלב הנתבע בנתיב הנסיעה השמאלי, החל לבצע פניית פרסה תוך שהוא מאט לאור רכב שהגיע מהנתיב הנגדי, התקדם ורכב הנהג פגע ברכבו. הנתבע הצהיר כי בעת הפגיעה הסיט הנהג את רכבו שמאלה. כן הצהיר כי נהג התובעת הטיח בפניו כי הינו אחראי להתרחשות התאונה, אך הוא לא ידע לומר מה היו חילופי הדברים בין נהג התובעת להורי הנתבע. הנתבע אישר כי סיפר לנציגת סוכנות הביטוח את אופן התרחשות התאונה וחתם על טופס ההודעה באותו מעמד. הוא הכחיש כי אישר את אחריותו להתרחשות התאונה. הנתבע אף הכחיש כי שתה אלכוהול קודם לתאונה, אך טען כי חברו עשה כן. הנתבע אישר כי נגרם נזק לרכבו, אשר עלות תיקונו שולמה על ידי סבו והוא לא הגיש תביעה לשיפויו בגין אותו נזק.

     

    4.חברו של הנתבע, אשר ישב לצידו בעת התאונה, הצהיר כי רכב הנתבע השתלב מימין לנתיב השמאלי, כעשרה מטרים לפני פניה שמאלה, האט לאור רכב שהגיע ממול, גלש והחל לבצע פניית פרסה. אז ארעה התאונה בה היה מעורב נהג התובעת. החבר הכחיש כי הנתבע נתון היה להשפעת אלכוהול והצהיר כי עזב את המקום לאחר שהורי הנתבע הגיעו.

     

    5.עיינתי בכתבי הטענות ונספחיהם, בעדויות שבפני ובמוצגים שהוגשו, והגעתי למסקנה כי הנתבע אחראי להתרחשות התאונה, מהנימוקים שלהלן:

     

    א.אני מקבלת את עדות נהג התובעת, העולה בקנה אחד עם האמור בטופס ההודעה על מקרה הביטוח מטעמו (ת/1). נהג התובעת הבחין ברכב הנתבע מגיע מימין, "חותך" את נתיב נסיעתו כשהוא מבקש לבצע פניית פרסה.

     

    ב.הנתבע עצמו תיאר בטופס הודעתו על מקרה הביטוח (נ/1), כי עמד ליד המדרכה, הסתכל במראות, הכביש היה פנוי והוא סטה שמאלה כדי לבצע פניית פרסה. היינו, הנתבע עצמו תיאר את סמיכות עמידתו מימין הכביש להתרחשות התאונה, לאחר שסטה שמאלה כדי לבצע פניית פרסה. עובדה זו מתיישבת עם גירסת נהג התובעת בדבר סטייתו הפתאומית של רכב הנתבע מימין לשמאל. הנתבע וחברו אף העידו על סמיכות מקום עמידתם מימין הכביש למקום ביצוע הפניה.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>