- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 26816-01-17 ארטמיסיה כנסים ואירועים בע"מ נ' שטריט
|
תא"מ בית משפט השלום ירושלים |
26816-01-17
14.4.2017 |
|
בפני הרשמת: אביגיל ון-קרפלד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת : ארטמיסיה כנסים ואירועים בע"מ |
הנתבעת: אור שטריט |
| החלטה | |
|
התיק החל דרכו כבקשה לביצוע שטר אשר הוגשה ללשכת ההוצאה לפועל.
הוגשה התנגדות במועד הקבוע על פי דין ולכן התיק הועבר לבימ"ש שלום וניתן עיכוב הליכים.
לטענת המתנגדת, השטר ניתן כפקדון במסגרת הזמנה של אולם לאירוע של חתונה. המתנגדת הזמינה 300 מנות ועוד 50 רזרבה. מספר ימים לפני האירוע הורדו מספר המנות למינימום ובהתאם נמסרו לתובעת סידורי השולחנות. לאחר האירוע הגיעה לסגור חשבון לפי מה שסוכם וביטלה את שיק הפקדון שניתן לאולם. כיום, התובעת דורשת תשלום על 50 מנות נוספות בסך של 11,000 ₪. הבעלים של התובעת סחטנים ומנסים לסחוט כסף מהנתבעת ובעלה, שהם זוג צעיר ולא בהתאם למה שהוסכם.
ביום 28.1.17 ניתנה לנתבעת רשות להתגונן והליך הועבר לפסים של סדר דין מהיר. ביהמ"ש הורה למשיבה (להלן – התובעת) להמציא את המסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנות 214ג ו-214ח לתקנות סדר הדין האזרחי, ולפרוע את הפרשי האגרה בתוך 30 יום (להלן – הנתבעת).
ביום 24.2.17, בסמוך לפני חלוף 30 הימים שנקצבו להתאמת ההליך, הוגשה בקשת התובעת לאפשר לה, להציג טיעוניה כדבעי, לצרף עילות חוזיות, כספיות ועשיית עושר שלא במשפט כיוון שעילת התביעה אינה רק שטרית. כן נתבקש ביהמ"ש לאפשר הארכת מועד של 30 יום להגשה.
הנתבעת מתנגדת לבקשה בטענה, כי הדבר בלתי אפשרי בנסיבות בהן התובעת פתחה את התיק כבקשה לביצוע שטר בלשכת ההוצאה לפועל. מאחר ועולה מהבקשה, כי עילת התביעה אינה שטרית בלבד, היה על התובעת להגיש מלכתחילה תביעה לביהמ"ש שתכלול את כל עילותיה. בתביעה לביצוע שטר המוגשת ללשכת ההוצאה לפועל, אמור להיות די בשטר על מנת לבסס את החיוב הנטען. על פי הדין והתקנות לא ניתן להוסיף עילות כפי המבוקש. ככל שהמבקשת מעוניינת להוסיף עילות לתיק תואיל לסגור את תיק ההוצאה לפועל ותגיש תביעה לביהמ"ש ובה תכלול את כל עילותיה. כמו כן לא צורף תצהיר לבקשה ועל כן יש לדחות את הבקשה על הסף.
הוגשה תשובת התובעת ובה נטען, כי ראוי שהנתבעת היתה נותנת הסכמתה לתיקון כתב התביעה, ולכל היותר, יכולה היתה הנתבעת לבקש הוצאות בגין הצורך להגיש כתב הגנה מתוקן. הפסיקה מתירה תיקון כתב תביעה בכל עת ואף קובעת שיש להעתר לבקשה כזו ברוחב לב. התביעה דנן מצויה בתחילתה, לא קיים שיהוי בבקשה או חוסר תום לב. קבלת גישת הנתבעת יש בה כדי לפגוע בזכות החוקתית של התובעת לבירור המחלוקות בביהמ"ש. ככל שנגרם לנתבעת נזק כלשהוא, למרות שאינה מיוצגת והתנגדותה כללה רק עמוד אחד, יש לאזן נזק זה מול הנזק שיגרם לתובעת אם בקשתה תידחה. התובעת אינה מתנגדת לסגירת תיק ההוצאה לפועל, הגם שהוא מוקפא, אך ספק אם יש צורך בדבר.
דיון והכרעה
אמנם תחילתו של תיק זה בבקשה לביצוע שטר, אך כידוע, לאחר קבלת ההתנגדות, הופכת בקשת הביצוע לכתב תביעה, וההתנגדות לכתב הגנה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
