תא"מ 2386-03-15 מנורה מבטחים ביטוח בע"מ נ' רומנו ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
2386-03-15
23.11.2015 |
|
בפני השופט: עדי סומך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: מנורה מבטחים ביטוח בע"מ |
נתבעים: 1. עודד רומנו 2. שירביט חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
בתום דיון ההוכחות מהיום, התבקשתי על ידי ב"כ התובעת לזמן עד נוסף מטעמו אשר זומן כדין ( על פי אישור המסירה שהוצג בפניי) אך לא התייצב לדיון. לטענתו, מדובר בעד ניטרלי שעשוי לשפוך אור על קורות התאונה נשואת המחלוקת בתיק זה.
ב"כ התובעת הצהיר כי במידת קבלת הבקשה, מובן לו כי קביעת דיון נוסף, משמעה קביעתו בעוד זמן ניכר לפי יומן ביהמ"ש. ב"כ הנתבעים סירב לבקשה זו ונימוקיו עמו בגוף פרוטוקול הדיון ובכללן, קבילותו ביחס לטיימינג של הפניית הבקשה לבית המשפט שהינה בתום מועד שמיעת העדויות של שני עדי הצדדים (עד אחד לכל צד), דבר שנראה לו כשיפור עמדות לא תקין מצד התובעת.
לאחר ששקלתי בדבר ובשים לב לטעמי הצדדים, מצאתי לקבוע כי נכון שלא לחסום את התובעת מקבלת יומה המלא בבית המשפט ולאפשר לה קביעתו של דיון נוסף ואחרון בתיק זה, למען תישמע עדותו של העד הנוסף.
הוכח בפניי כי התובעת זימנה את העד ולמעשה עשתה מאמצים בעניין זה. על כן אף אם הייתי מקבל את עמדתו של ב"כ הנתבעים כהווייתה, עדיין לא ניתן לומר כי התובעת חדלה כל כך באופן שלא יאפשר לה מיצוי ההליך עד תום. על כן מטעמים של גילוי חקר האמת, נכון לאפשר קביעתו של דיון נוסף ואחרון בתיק זה במהלכו תישמע עדותו של העד הנוסף. טעם נוסף קשור בסכומה של התביעה שאינו מבוטל והבנתה של התובעת שהינה בעלת אינטרס ראשון במעלה שתביעתה תתברר במהירות ויעילות, כי דיון נוסף בעניינה יתקיים בעוד זמן לא מבוטל והיא אישרה את הדברים וקיבלה אותם.
אחזור ואטעים כי בסופו של יום התובעת לא שקדה על שמריה, אלא טרחה והזמינה את העד הנוסף כאמור, אך זה מיאן מסיבותיו שלו להגיע לדיון. העובדה שבקשתו של ב"כ התובעת נעשתה בתום הליך הראיות, ממה שלהבנתי קשור בהבנתו שלו שאין די במה שהוצג לבית המשפט בכדי שעמדת התובעת תתקבל, עדיין אינה פוסלת מהותית ראייה שיש צורך מהותי לבחון אותה.
לצד כך ובשל התמשכות ההליך, מובן עם זאת, כי ככל שהתביעה תדחה בסופו של יום, על בית המשפט יהיה לבחון את מכלול האלמנטים הקשורים בכך במסגרת פסיקת הוצאות מתאימות כנגד התובעת אלא שטרם הגיעה השעה לכך.
אני קובע דיון נוסף על פי יומני ליום 26.1.17 בשעה 09:45.
מאחר ועד התובעת, מר פלדמן דוד קיבל במסירה אישית את הזימון לדיון על פי אישור המסירה שהוגש ויסרק לתיק, אני מורה על הוצאת צו הבאה כנגדו להבטחת התייצבותו לדיון הבא לפי פרטיו הבאים:
מר דוד פלדמן מרחוב יהושפט 2/3 אשדוד. צו ההבאה יבוטל כנגד הפקדה ע"ס 1,000 ₪ בקופת בית המשפט.
להבטחת תקינות ההליך, פרוטוקול הדיון מהיום, יוותר חסוי עד להחלטה אחרת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|