תא"מ 23557-04-14 ביטוח חקלאי - אגודה שיתופית מרכזית בע"מ נ' עין דור ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
23557-04-14
24.12.2014
בפני השופט:
נצר סמארה

- נגד -
תובעות:
1. ביטוח חקלאי - אגודה שיתופית מרכזית בע"מ
2. אירה פרידמן

עו"ד מרקו אייזנברג
נתבעות:
1. דלית עין דור
2. ש. שלמה רכב בע"מ ע

עו"ד עופר בן-יוסף
פסק דין
 

 

 

1.לפניי תביעה כספית על סך 38,240 ₪, בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 13.11.2013 בין כלי רכב, מ"ר 25-315-11 (להלן: "רכב התובעות") לבין כלי רכב, מ"ר 64-389-78 (להלן: "רכב הנתבעות") (ולהלן: "התאונה").

 

2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה אלא שהצדדים חלוקים באשר לנסיבות התרחשותה.

 

3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה נשמעו ראיות הצדדים, והעידו הנהגות המעורבות בתאונה.

 

4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר, לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחות אותה או לקבלה באופן חלקי.

 

5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדות במהלך חקירתן בבית המשפט, תוך שמצאתי את גרסתה של נהגת רכב הנתבעות כמהימנה יותר על פני גרסתה של נהגת רכב התובעות, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות התאונה, נסיבות התרחשותה ולמוקדי הנזק, ולאחר שמצאתי כי דלת רכב הנתבעות הייתה פתוחה בעת שרכב התובעות נסעה במקביל אליו, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל חלקית באופן שנהגת רכב הנתבעות נושאת באחריות לקרות התאונה, באשר הותירה את דלת רכבה פתוחה מבלי שהיא יוצאת ממנה מיד ותוך העלאת סיכון לגרימת תאונה שהתממשה, אלא שלנהגת רכב התובעות ישנה רשלנות תורמת בשיעור של 70% לקרות התאונה.

 

6.לפיכך, לסילוק סופי ומוחלט של התביעה תשלמנה הנתבעות, באמצעות הנתבעת 2, לתובעות את הסכומים הבאים:

 

6.1.סך של 11,472 ₪, שהוא 30% מסכום התביעה, בתוספת אגרת בית המשפט ששולמה, ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.

 

6.2.שכ"ט עו"ד בשיעור 11.8% מהסכום המוצמד שנפסק.

 

הסכומים הכוללים ישולמו בתוך 30 יום.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>