תא"מ 23323-07-13 אסדי נ' כנעאן

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום עכו
23323-07-13
11.8.2016
בפני השופטת:
דנה עופר

- נגד -
התובע/המשיב:
סעוד אסדי
הנתבע/המבקש:
תאמר סמיר כנעאן
החלטה
 

 

1. לפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן נגד המבקש בהעדר הגנה, ביום 17.12.13. בהתאם לפסק הדין חויב המבקש לשלם למשיב סך של 37,000 ₪, בצירוף הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.

 

התביעה הוגשה בגין נזק רכוש לרכבו של התובע, כתוצאה מתאונת דרכים מיום 19.8.12.

 

2.הבקשה לביטול פסק הדין הוגשה ביום 15.10.15, יחד עם בקשה להארכת מועד להגשתה.

 

בבקשה נטען, כי המבקש הופתע מקבלת אזהרה מלשכת ההוצאה לפועל, שכן לטענתו לא התקבלה אצלו הזמנה לדין והוא לא ידע על התביעה. לטענתו, במועד הגשת התביעה היה המבקש במעצר, לאחר מכן הורשע ונידון למאסר, לכן לא ידע כלל אודות ההליך נגדו.

 

לגופו של עניין טוען המבקש, כי האחריות לאירוע התאונה מוטלת על התובע/המשיב דווקא. לטענתו, המשיב נהג בפראות, עם אור גבוה, במהירות מופרזת, וגרם לתאונה. המבקש חולק גם על הנזק אשר לטענת המשיב נגרם.

 

במסגרת הבקשה להארכת מועד שב וטען המבקש, כי לא ידע אודות התביעה, וכי היה עצור. לבקשה זו צורף העתק כתב אישום שהוגש נגדו בחודש אוגוסט 2013, וצורפה אחת ההחלטות בתיק הפלילי (החלטה בדבר דחיית מועד ההקראה). לא צורף גזר הדין, ולא צורפו אסמכתאות על כך שהמבקש נעצר או נאסר.

 

3.המשיב הפנה בתגובתו לכך, שהמבקש עתר עוד ביום 5.9.13 לדחיית הדיון, בשל היותו במעצר. בקשה זו שהוגשה לתיק מעידה טוב מכל אסמכתא אחרת, כי המבקש אכן קיבל לידיו את כתב התביעה.

 

לטענת המשיב, המבקש הגיש את בקשתו לביהמ"ש זמן רב לאחר שידע על ההליכים נגדו. גם אזהרת ההוצאה לפועל הומצאה למבקש בחודש אוגוסט 2015, ורק בחלוף למעלה מחודשיים מצא לנכון להגיש את הבקשה הנוכחית. אישור המסירה בדבר המצאת האזהרה צורף לתגובה.

 

עוד טוען המשיב, כי טענות המבקש לגופו של עניין הן טענות כלליות וסתמיות, הכחשה כללית של האחריות לתאונה, ותו לא. לטענתו של המשיב, התאונה ארעה כאשר רכבו עמד בצומת, בעצירה מוחלטת.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>