תא"מ 23021-12-13 איי אי ג'י ישראל חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' אפללו
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב-יפו |
23021-12-13
28.11.2014 |
|
בפני השופט: נצר סמארה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. איי אי ג'י ישראל חברה לביטוח בע"מ 2. איליה ספוז'ניקוב אלבר ערן עו"ד אלבר ערן |
נתבעים: 1. גורג אפללו2. איי. די. איי חברה לביטוח בע"מ אברהם פיינגולד עו"ד אברהם פיינגולד |
| פסק דין | |
|
1.לפניי תביעה כספית ע"ס 5,202 ₪, בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 12.04.2013 בין כלי רכב, מ"ר 75-095-67 (להלן: "רכב התובעים") לבין כלי רכב, מ"ר 35-870-29 (להלן: "רכב הנתבעים") (ולהלן: "התאונה").
2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה אלא שהצדדים חלוקים באשר לנסיבות התרחשותה.
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה נשמעו ראיות הצדדים, העידו הנהגים המעורבים בתאונה ועדי ראייה נוספים מטעם הנתבעים.
4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבלה חלקית.
אדגיש כי בפרוטוקול הדיון נרשם בטעות כי הצדדים הגיעו להסכמה לפסיקה על דרך הפשרה, הגם שלא הייתה הסכמה כזו. אלא שמאוחר יותר הסכימו ב"כ הצדדים לפסיקה על דרך הפשרה באמצעות הודעות שהוגשו לתיק בית המשפט מיום 23.11.14 ומיום 25.11.14.
5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, לאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק ברכבים, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לערוך חלוקת אחריות לקרות התאונה בין שני הנהגים המעורבים בה.
תמונת הנזק ומוקד הפגיעה ברכב הנתבעים עולה יותר עם גרסת הנתבעים כי רכב התובעים החל בנסיעה ופגע ברכב הנתבעים.
שוכנעתי כי רכב התובעים עמד במקום אסור לחניה ולעצירה (המסומן אדום לבן) תוך שהוא פוגם בכניסה תקינה ובטוחה לחניון הבתים המשותפים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|