תא"מ 22456-08-13 אבו אל היג'א נ' אבראהים ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
22456-08-13
9.11.2016 |
|
בפני הרשם הבכיר: ניר זיתוני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע/משיב: עבד אל ראוף אבו אל היג'א עו"ד ח'אלד פייסל |
נתבע 1 /מבקש: ואאל אבראהים עו"ד סעיד יאסין |
| החלטה | |
בעניין: בקשה לביטול פסק דין ובקשה להארכת מועד
1. ביום 19.8.13 הוגשה תביעה בסדר דין מהיר על ידי עבד אבו אלהיג'א ( להלן: "התובע") בגין פגיעה ברכבו ביום 30.6.13 על ידי רכב של ג'מאל מחמוד אבראהים ( להלן "ג'מאל") נהוג ע"י ואאל אבראהים (להלן: "המבקש") כאשר נסעו במחלף אפק . נטען כי כאשר אשת התובע נהגה ברכבו של התבוע , פגע בה רכבו של ג'מאל מאחור וגרם נזק בסך של 9,726 ₪ בהתאם לחוות דעת שמאי , שעלותה 1,062 ₪ .
2. התביעה הוגשה על ידי התובע על סך 10,788 ₪.
3. ג'מאל זומן כדין אך לא הגיש כתב הגנה . לפיכך ביום 24.11.13 ניתן פסק דין במסגרת חויב ג'מאל לשלם לתובע את סכום התביעה בצירוף הוצאות ושכ"ט .
4.המבקש זומן כדין אך לא הגיש כתב הגנה . לפיכך ניתן ביום 30.1.14 פסק דין המחייב גם את המבקש לשלם את סכום התביעה בצירוף הוצאות ושכ"ט .
5.ביום 8.8.16 הגיש המבקש בקשה להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הגנה. הבקשה נתמכה בתצהיר. נטען כי ידע לראשונה אודות קיומו של פסה"ד רק ביום 20.7.16 עם קבלת הודעה מהבנק שהוטל עיקול על חשבונו. נטען כי אישור המסירה מיום 20.5.15 לא מהווה המצאה כדין וכי נפלה טעות בזהות המקבל, כאשר לכאורה נמסרה האזהרה לאמו , אך אמו לעולם לא קיבלה דברי דואר עבורו. נטען כי הרכב שמספרו
82-445-35 היה רשום על שמו בזמנים הרלוונטיים אך בפועל היה בבעלותו בשליטתו ובחזקתו של ג'מאל . נטען כי בחודש מאי 2013 המבקש מכר את הרכב לג'מאל ומאז החזקה ברכב עברה לג'מאל. נטען ע"י המבקש כי מעולם לא נהג ברכב ואף לא נכח מקום בזמן קרות התאונה. נטען כי המבקש הינו אדם מסודר כלכלית ואין לו חובות ולכן אין לו שום אינטרס להתעלם מהתביעה.
6. ביום 9.8.16 ניתנה החלטה על עיכוב ביצוע פסק הדין שניתן נגד המבקש .
7.ביום 17.8.16 הוגשה תגובת התובע המתנגד לביטול פסק הדין. נטען כי לא צורף תצהיר של אמו של המבקש המאמת את דבריה. נטען כי לא צורף תצהיר של הנתבע 2 שהינו גיסו של המבקש , המעיד על נכונות דבריו לעניין מעורבות המבקש בתאונה או לעניין הבעלות ברכב. נטען כי כתב התביעה נשלח למבקש בדואר רשום עם אישור מסירה וכי המבקש בחר שלא לקבל את הדואר ולכן המסמכים חזרו מהסיבה "לא נדרש". נטען כי אמו של המבקש גב' נגאח אבראהים קיבלה את כתב התביעה ואף חתמה עליו. נטען כי המבקש קיבל את פסק הדין במסירה כדין באמצעות דואר ישראל ביום 20.5.15. נטען כי במועד אירוע התאונה הרכב היה נהוג על ידי המבקש אבל רשום על שם נתבע 2. נטען כי לא צורפו מסמכים המאמתים את המכירה של הרכב בין הנתבעים. נטען כי ביום 4.8.15 נפתח נגד המבקש תיק בהוצאה לפועל לביצוע פסק דין שמספרו 502156-08-15 בלשכת הוצל"פ בעכו. ביום 8.8.15 המבקש קיבל את האזהרה במסירה כדין. נטען כי לאחר אירוע התאונה נתבע 2 הגיע אליו וטען כי ישלם בגין הנזקים וההפסדים היות ואין לו ביטוח אך בפועל, לא שולם דבר.
8. ביום 7.11.16 הוגשה תשובה לתגובה. נטען כי המבקש לא קיבל את פסה"ד . באישור מסירה שצורף ע"י המשיב רשום כי נמסר לאחר ולא למבקש עצמו ולא ניתן לזהות למי נמסר מהצילום שצורף. נטען כי המבקש גר בעיר עראבה המונה כ 25,000 נפשות כאשר בעיר אין תיבות דואר ואין שמות של רחובות. בנוסף , ישנם אנשים עם שם זהה למבקש , כך שיכול להיות שהמסירה בוצעה בכתובת הלא נכונה. לתשובה זו צורף תצהיר של אמו של המבקש הגב' נגאח אבראהים המצהירה כי לא קיבלה אף מסמך עבור בנה וכי בנה נשוי ,מנהל משק בית עצמאי וחי בנפרד מהוריו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|