תא"מ 21973-09-13 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' בלורוס ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב-יפו |
21973-09-13
9.12.2014 |
|
בפני השופט: עדי סומך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: הראל חברה לביטוח בע"מ |
הנתבעים: 1. אלכסנדר בלורוס 2. מנורה חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
במסגרת דיון הוכחות מיום 17.11.14 הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק בתיק זה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984.
היום הובא בפניי ונחתם פרוטוקול דיון ההוכחות המוקלט. לאחר ששמעתי את עדי הצדדים במסגרת הדיון בפניי והתרשמתי מעדותם, עיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוצגו בפניי במעמד הדיון, ובכלל זה תמונות של זירת האירוע התאונתי שצולמו על ידי עדת התובעת ואשר הוגשו על ידה בהסכמת הצדדים לאחר הדיון בתיק, בנזקי רכב התובעת ועוד ובשים לב להסכמת הצדדים על דרך הפשרה - מכוח סמכותי האמורה, ראיתי מקום לקבוע כי דין התביעה להתקבל בניכוי אשם תורם של 30 אחוזים.
להכרעה זו הגעתי לנוכח מסקנתי העולה מעדויות הצדדים ומנזקי רכב התובעת לפיה רכב הנתבעים סטה שמאלה, ולא עמד כגרסת הנתבעת במקור, בדיוק כאשר רכב התובעת עובר על פניו משמאל. הדבר עולה מעדותו של הנתבע 1 [ עמ' 16 שורה 20, עמ' 18 שורה 1 ו-5 לפר' הדיון] ומהעובדה שהוכחה בעדותו כי זה לא בחן את נתיב התנועה מאחור טרם שפנה שמאלה [ שם, עמ' 17 שורה 21 לפר' הדיון]. יצוין כי להבנה זו הגיעה גם ב"כ הנתבעים במהלך עדות הנתבע 1 [ עמ' 21 שורה 19 לפר' הדיון]. אם כך, הנתבע 1 הוא זה שגרם לנזק ברכב התובעת. מאידך, הוכח בפניי כי עקיפת רכב הנתבעים משמאל היתה כשרכב זה מונע, ולא דומם כנחזה מהבנתה של נהגת התובעת עובר לתאונה וכי זו בוצעה אל מול כניסה ברורה ומובחנת [ כמוצג בתמונות התובעת ומעדות הנהגת שלה] למרכז לרכישת רכבים, דבר שנראה היטב לעין בתמונות. על כן, ההחלטה לביצוע העקיפה במקום זה היתה רשלנית ושגויה ועל נהגת התובעת היה לבחון תחילה את מהלך מעשיו של הנתבע 1 טרם שתחליט לעשות כן. יוער כי על פניו, בשל כך שמסלול הנסיעה הינו דו סטרי, אין מניעה לבצע עקיפה במקום זה אלא שזו כאמור חייבה משנה זהירות ובחינה מוקדמת של מהלכי העקיפה במקום שבו בוצעה ובפרט לנוכח כך שהוכח כי רכב הנתבעים היה בנסיעה עובר לתאונה ולא בעצירה כפי שצוין לעיל. יש להעמיד את רשלנותה התורמת של נהגת התובעת במקרה זה שלפניי בשיעור של 30 אחוזים כשיעור אותו יש להפחית מסך הנזק המלא שנתבע בסך 11,035 ₪ (קרן).
אשר על כן, אני מורה כי הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעת סך של 7,725 ₪ השווה ל-70 אחוזים מסך הנזק הישיר הנתבע, כשסכום זה צמוד למדד מיום 9.8.12, שכ"ט עו"ד ע"ס 1,250 ₪, אגרת בית משפט ששולמה בפתיחת התיק ושכר העדה מטעם התובעת כפי שנפסק בדיון.
הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
המזכירות תשלח את פסק הדין בדואר לצדדים.
ניתן היום, י"ז כסלו תשע"ה, 09 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|