חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 21104-05-15 סיבוני(אסיר) נ' ע"י פקליטות דרום ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום באר שבע
21104-05-15
2.1.2016
בפני הרשמת:
הבכירה ליאורה וינשטיין

- נגד -
תובעים:
דידי סיבוני (אסיר)
נתבעים:
1. הנהלת בתי המשפט
2. שירות בתי הסוהר פרקליטות דרום

עו"ד פקליטות דרום
עו"ד פרקליטות דרום
החלטה

עומדות בפני הבקשות הבאות:

1.בקשת התובע להגדיל את סכום התביעה ל-50,000 ₪.

2.בקשת התובע לפטור מאגרה בשל העברת התיק מבית המשפט לתביעות קטנות לבית משפט השלום

3.בקשת התובע להעברת חמרים מצולמים הנמצאים בידי הנתבעת כדי להוכיח את תביעתו.

בעניין הבקשה הראשונה טוענת הנתבעת כי דרך המלך להגשת הבקשה, אשר מעיון בה עולה כי היא מתייחסת לאירועים חדשים שזכרם לא בא בכתב התביעה המקורי, היא הגשת בקשה לתיקון כתב התביעה, כשהיא מלווה בתצהיר.

דרישה זו של הנתבעת מקובלת עלי והנני קובעת כי על התובע להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה, אליה יצרף תצהיר וכן את כתב התביעה המתוקן שברצונו להגיש, תוך 30 יום מהיום.

על מנת להקל על התובע, הנמצא במתקני שב"ס – אף כי רצוי שכל תצהיר שיגיש יהא חתום, הנני מאפשרת לו להגיש את התצהיר כשהוא אינו חתום ולהצהיר בפתח הדיון שיקבע כי כל האמור בתצהיריו אמת וכי הוזהר לגבי הענשים הקבועים בחוק למי שאינו אומר אמת.

מנגד, על התובע להגיש את כתבי טענותיו מעתה כשהם מודפסים, כנדרש בתקנה 68(א) לתקנות סדר הדין האזרחי.

לעניין הבקשה לקבלת פטור מאגרה - שקלתי את טענות שני הצדדים. טענת הנתבעת כי סיכויי התביעה אינם גבוהים משנופח שיעור הנזק שנגרם, אם נגרם, מעשן הסיגריות ועצם ההיחשפות לו וכי הקביעה שהנתבעת אחראית לחשיפה זו הינם דבר שיקשה על התובע להוכיח, אינה מספיקה על מנת לקבוע כי אין סיכוי לתביעה. יתרה מכך טענתה כי התובע לא הוכיח בתצהיר ועל גבי הטופס הנכון את יכלתו הכלכלית, נטענת מול דרישת הח"מ כי ימציא את כרטסת הנהלת החשבונות שלו בשב"ס – דבר שאותו עשה – ומול העובדה כי ב-3 תיקים שפרט התובע קבל פטור או פטור חלקי מאגרה. גם טענתה כי האגרה נועדה לחסום אפשרותם של תובעים לנפח תביעות - אינה רלוונטית כל עוד מדובר בתביעה שסכומה נמצא בטווח בו קיימת אגרת מינימום שתשולם ללא קשר לסכום התביעה.

מנגד - סכום האגרה הנדרש במקרה זה הינו נמוך למדי. אין הרשאתי מאפשרת עיון בשני התיקים הראשונים שאת ההחלטות לגביהם צרף התובע אולם בתיק האחרון – 43443-10-15 – מדובר בערעור שהוגש לגבי תביעה העולה על 300,000 ₪. בתיק בית המשפט השלום שילם התובע את מלוא האגרה בסכום העולה על 6,000 ₪. בתיק הערעור קבל התובע פטור מאגרה בסך של כ-1300 ₪ אך חוייב בהפקדת ערבון בסך 4,000 ₪. התמונה אם כן אינה צבועה בשחור או בלבן.

עיינתי גם בכרטסת הנהלת החשבונות שצרף התובע, ממנה עולה כי משפחתו של האסיר מפקידה לזכותו כמה אלפי שקלים מדי חודש להוצאות קנטינה וטלפון.

בשקלול כל האמור לעיל החלטתי שלא לפטור את התובע מתשלום האגרה והיא תשולם תוך 10 ימים מקבלת החלטה זו בידי התובע.

באשר לבקשת התובע להמציא לו או למצער לבית המשפט חמרים מצולמים המעידים על האמור בתביעתו, הרי שלאור תגובת הנתבעת כי אין בידה חמרים כאלה מעבר לשבועיים לאחר צילומם, כאשר התביעה הוגשה כ-3 חדשים לאחר המועדים הרלוונטיים אליהם מתייחס התובע בתביעתו, אין מנוס מדחיית בקשתו.

אנו עומדים כעת בפתחו של ינואר 2016 והתיק קבוע לשמיעת הוכחות במרץ 2016. לאור סמיכות הזמנים אין מנוס מדחיית הדיון ולקביעת קדם משפט בו.

אני קובעת איפוא את התיק לקדם משפט לתאריך 24.5.16 בשעה 10:00.

דיון ההוכחות נקבע בזאת לתאריך 27.6.16 בשעה 10:00.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>