חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 18760-10-15 בע"מ נ' עזאזמה ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חדרה
18760-10-15
13.9.2016
בפני השופטת:
טל תדמור-זמיר

- נגד -
תובעת:
ביתן ניסים ובניו בע"מ
נתבעים:
1. עואד עזאזמה (ניתן פס"ד)
2. חוסאם דקה
3. זוהיר אבו מוך

החלטה

עניינה של החלטה זו - בקשת התובעת לפי תקנה 24 לתקסד"א לצרף את מר אזיאדנה שפיק כנתבע נוסף בכתב התביעה.

עניינו של התיק - תביעה כספית בגין נזקים שגרם הנתבע 1 לסככת אחסון של התובעת, עת נהג במשאית מגבה - נוע (להלן: "המשאית") ופרק סחורה בסככה כשארגז העגלה עדיין מורם.

התביעה הוגשה במקור נגד הנתבע 1, אשר נהג במשאית וכנגד הנתבע 2, אשר נטען הי היה מעסיקו של הנהג והבעלים של המשאית במועדים הרלבנטים.

משטען הנתבע 2 כי במועדים הרלבנטים המשאית היתה בבעלותו של אחר, ביקשה התובעת להוסיף את הנתבע 3 לכתב התביעה ובית המשפט נעתר לבקשה.

הנתבעים 2 ו-3 הגישו כל אחד כתב הגנה, בעוד הנתבע 1 לא עשה כן. כך, ביום 12.4.16 ניתן פס"ד כנגד הנתבע 1 בהעדר הגנה.

ביום 26.6.16 התקיים קדם משפט ראשון בתיק. בדיון חזר כל אחד מהנתבעים 2 ו-3 על טענותיו, שעיקרן כי אף לא אחד מהם היה הבעלים של המשאית במועדים הרלבנטים ולבקשת התובעת ניתן צו המורה למשרד הרישוי ליתן לה מידע אודות הבעלים הרשומים של המשאית במועדים הרלבנטים.

מהתדפיס שהתקבל ממשרד הרישוי עולה כי ביום הארוע היה מר אזיאדנה שפיק הבעלים הרשום של המשאית ומכאן הבקשה שלפניי. עם זאת, התובעת מבקשת להותיר בשלב זה את הנתבעים 2 ו-3 כנתבעים נוספים, שכן לטענתה אין באפשרותה לדעת מי הבעלים האמיתי של המשאית, בהיות הרישום במשרד הרישוי דקלרטיבי ואינו מהווה ראיה לאמיתותו.

הנתבע 2 לא הגיב לבקשה תוך פרק הזמן שנקצב לו (ראה החלטה מיום 29.8.16).

הנתבע 3 מתנגד לבקשה. לטענתו הבקשה לקונית, טורדנית, חסרת תום לב ואף לא גובתה בתצהיר. כן טען כי ניתן היה לברר את פרטי הבעלות במשאית עוד בטרם הגשת התביעה ובכל מקרה טרם הוסף הנתבע 3 כנתבע נוסף. הנתבע 3 מוסיף וטוען כי יש למחוק אותו מכתב התביעה ולחילופין להוסיף את יתר הבעלים המופיעים בתדפיס משרד הרישוי כבעלים קודמים.

לאחר עיון בבקשה ובתגובה לה, סבורה אני כי דין הבקשה להתקבל, ואנמק.

תקנה 24 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984 (להלן: תקסד"א) קובעת:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>