- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 18392-12-16 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' לוגסי ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום נצרת |
18392-12-16
26.11.2017 |
|
בפני הרשם: הבכיר ריאד קודסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: מגדל חברה לביטוח בע"מ |
נתבעים: 1. גבי לוגסי 2. הראל חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
1.לפניי תביעה לשיבוב ע"ס 29,576 ₪ שהגישה התובעת שהינה המבטחת של רכב המאזדה כנגד הנתבעים שכנתבע 1 היה הנהג של משאית שהתובעת טוענת ,כי עף חפץ ממנה שפגע בשמשת המאזדה ואילו נתבעת 2 הייתה המבטחת של המשאית.
התובעת צירפה לתביעתה העתק מפוליסת הביטוח, הודעת המבוטח על התאונה, חוות דעת שמאי ואישור ביצוע תשלום לפי הפוליסה למבוטח של התובעת.
התובעת תיארה את האירוע בסעיף 3 לכתב התביעה כדלקמן: " ביום 06.06.16...כאשר לפתע עף חפץ ממשאית שנסעה לפניו ושהייתה נהוגה בידי הנתבע, החפץ פגע בחזית רכבו, תוך שנגרם לרכב התובעת נזק כבד".
2.הנתבעים טענו בכתב ההגנה ,כי הנתבע 1 הבחין ביום האירוע הנטען ברכב אשר צופר לו ומסמן לו לעצור. בסעיף 5 לכתב ההכנה מתאר הנתבע 1 מה שהתנהל בינו לבין נהג המאזדה: "... מהרכב יצא אדם אשר טען כי חפץ שיצא מן הגלגלים של רכב הנתבעים פגע בשמשת רכבו. נתבע 1 סרק יחד עם הנהג את המשאית והראה לו כי הרמפה סגורה הרמטית והווילונות סגורים..."
3.הצדדים הגישו תצהירי עדות ראשית והתקיים בפניי דיון ביום 17.10.17 שבו העידו שני הנהגים והתרשמתי מעדויותיהם, באופן בלתי-אמצעי.
עדות נהג המאזדה
לטענת עד זה, הוא ראה שמשהו עף מהמשאית. " אני ראיתי שעף משהו מהמשאית".
" חושב שזה דיקט. ריבוע שמתאים למדף". ראה עמ' 2 שורות 12-14.
העד נשאל אם הוא צילם את החפץ והסביר: " אני נוסע במהירות 80 קמ"ש , עף אלי משהו ואני לא הספקתי לראות אותו ולחפש. התעסקתי רק בנהיגה". לטענת העד החפץ עף לא מהארגז אלא ממתקן שבין שני הגלגלים. העד נשאל מדוע זה לא נכתב בתצהיר שלו והוא ענה "כתבתי".
עדות הנתבע 1 ונהג המשאית
העד עיין בתמונות בטלפון הנייד והוא הצביע על ג'ק חשמלי בין שני הגלגלים הימניים והשמאליים, שם רואים שהארגז עשוי ממתכת ולטענתו אי אפשר לשים עליו כלום. העד תיאר את המתקן הזה בפרוטרוט. ראה דבריו עמ' 5 שורות 8-32.
לעד נאמר " אתה בעצם לא ראית שעף החפץ הזה כי אתה הסתכלת קדימה?" והוא השיב: " לא יכול לראות אבל אני יכול להרגיש כל דבר קטן או כל תזוזה קטנה אני מרגיש". ומוסיף " מהמשאית עצמה אין שום סיכוי שנופל משהו". ראה עמ' 6 שורות 5-9. הצדדים ויתרו על הגשת סיכומים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
