חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 15975-06-14 טייכמן נ' טורס

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
15975-06-14
2.11.2015
בפני הרשמת הבכירה:
ורדה שוורץ

- נגד -
מבקש/תובע:
דוד טייכמן
משיב/נתבע:
דור טורס
פסק דין
 

 

1. בפני בקשת המבקש למחיקת התביעה ללא צו להוצאות.

המשיב התנגד לבקשה ועתר לדחיית התביעה וחיוב המבקש בהוצאות משפט.

תחילתה של תובענה זו בהגשת בקשה לביצוע שיק על סך של 21,000 ₪ אשר משך המשיב מחשבונו לכאורה לפקודת המבקש.

המשיב הגיש התנגדות לביצוע שטר וטען כי אינו מכיר את המבקש ולא משך כל שיק לפקודתו. המשיב הוסיף וטען כי התכוון לרכוש רכב באמצעות השיק נשוא התביעה אך העסקה לא יצאה אל הפועל והשיק נותר בידיו כשהוא מלא בכל פרטיו למעט שם הנפרע.

המשיב טען כי השיק אבד לו ולכן בטל אותו והגיש תלונה במשטרה.

בגין טענותיו אלו – קיבל המשיב רשות להתגונן.

 

2. במעמד הדיון הראשון טען ב"כ המבקש בתשובה לטענות המשיב כי השיק נמסר למרשו מאת אדם בשם בני ברנו יפתח וכי מדובר בעסקת ניכיון שקים כאשר השיק הגיע לידי המבקש ללא שם הנפרע.

בעקבות מתן רשות להתגונן הוגשו לקראת הדיון ההוכחות שנקבע, תצהירי עדות ראשית מטעם הצדדים.

מתצהיר המבקש עולה גרסה לפיה קיבל את השיק מאת אדם בשם מאיר שכטר לשם הפקדתו בחשבון הבנק של המבקש ולפיכך, הוסיף את שמו על פני השיק והפקיד אותו בבנק. לאחר שהשיק חולל החזיר אותו לידי אותו שכטר.

כמו כן, הוגש תצהיר עדות מטעמו של מר שכטר אשר טען בתצהירו כי קיבל את השיק מאת מר בני ברנו יפתח שבקש ממנו הלוואה על סך של 20,000 ₪ ובתמורה יעביר לו את השיק נשוא התביעה אשר קיבל מהמשיב שהוא חבר שלו.

מר שכטר טען כי נתן למר בני ברנו את סכום ההלוואה במזומן וקיבל ממנו את השיק ללא שם הנפרע על פניו.

מאחר ובאותה עת שהה בחו"ל, הועבר השיק למבקש אשר הפקיד את השיק בחשבונו.

 

3. במועד שנקבע להוכחות לא התייצב המבקש לחקירה על תצהירו כאשר בא כוחו טוען כי אין לו אינטרס להתייצב מאחר ואינו הזכאי הנכון לכספים.

לפיכך, עתר ב"כ המבקש לתיקון כתב התביעה ולשינוי בעלי הדין.

למרות שניתנה החלטה המאפשרת הגשת בקשה לתיקון כתב התביעה, בקשה כאמור לא הוגשה ובמקומה עתר ב"כ המבקש למחיקתה של התביעה.

בבקשה טען ב"כ המבקש כי המבקש מסרב לעמוד מאחורי התביעה בהעדר ענין ולאחר שניתק את קשריו עם מר שכטר שהוא היחיד המעוניין בפירעון השיק וגביית כספי ההלוואה. כמו כן, נתקל מר שכטר בקשיי הוכחת גרסתו משום שגם מי שקיבל את השיק מידי המשיב אינו יכול להעיד בשל מצבו המשפטי הסבוך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>