תא"מ 15843-03-11 אופרייט ליס בע"מ נ' כהן ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום הרצליה |
15843-03-11
2.3.2017 |
|
בפני הרשם הבכיר: צחי אלמוג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: אופרייט ליס בע"מ |
הנתבעות: 1. שני כהן 2. בסט קאר חברה לשרותי רכב בע"מ |
| פסק דין | |
תביעה בגין נזקים שנגרמו לרכב התובעת בתאונה שקרתה ביום 25.2.10 בה היה מעורב רכב הנתבעת 2 שהיה נהוג על ידי הנתבעת 1.
לפי הנטען בכתב התביעה, בעת שנסעה רכב התובעת ברחוב הרצל בתל אביב הגיח לפתע פתאום רכב הנתבעת 2 שהיה מימין לרכב התובעת ובעודו עושה פניית פרסה לא הבחין ברכב התובעת.
הנתבעת 2 טוענת כי התובעת היתה חייבת לתבוע רק את מי ששכר הרכב מן הנתבעת 2 שכן אין יריבות בינה לבין התובעת; כי אף שהנתבעת 2 ביטחה את הרכב בחברת ביטוח הרי שסכום הנזק נמוך מסכום ההשתתפות העצמית; כי שוכר הרכב לא שילם השתתפות עצמית או דמי ביטוח וכי הנזק הנתבע מופרז שכן התובעת זכאית להנחות בעת תיקון הרכב.
הנתבעת 1 לא התגוננה וביום 18.3.14 ניתן כנגדה פסק דין בהעדר הגנה.
בתיק התקיימו ארבעה דיונים. באף אחד מהם לא העיד מי מהנהגים המעורבים, אף שנהג מטעם התובעת התייצב כמעט לכל הדיונים לרבות זה האחרון ביום 27.2.17.
במעמד הדיון האחרון טען ב"כ הנתבעת 2 כי בהתאם לחוזה ההשכרה הושכר הרכב לאחד בשם אורן סלמן ונקבע בו כי רק הוא רשאי לנהוג ברכב המושכר ואם נהג בו מישהו אחר צריך הדבר להיות בהסכמת הנתבעת 2 (הוצג חוזה ההשכרה). מאחר ונהגה הנתבעת 1 הרי שמדובר בהפרת חוזה ההשכרה. הנתבעת 1 לא מוכרת לנתבעת 2, היא לא מורשית לנהוג לפי חוזה ההשכרה, לא התקבל ממנה כל דיווח על התאונה ולכן גם לא יכולה היתה הנתבעת 2 להתגונן. הנתבעת 2 עשתה מאמת לאתר את הנתבעת 1 אולם הדבר לא צלח בידיה עד למועד הדיון (הוצג דו"ח חברה לאיתורים משפטיים).
ב"כ התובעת התנגד להגשת הסכם ההשכרה וטען כי מדובר בהרחבת חזית ובטענה שלא נזכרה בכתב ההגנה, ובייחוד כאשר מדובר בתביעה משנת 2011. הוא טען כי יש לקבל את התביעה על יסוד ההלכות שנפסקו בדבר חבותן של חברות להשכרת רכב.
כאמור לעיל, ניתן פסק דין בהעדר הגנה כנגד הנתבעת 1. פסק דין זה לא בוטל מעולם ולא הוגש עליו ערעור ועל כן מדובר בפסק דין חלוט. מקום בו ניתן פסק דין בהעדר הגנה או בהעדר התייצבות הנתבע לדיון, הרי שפסק הדין המקבל את התביעה מגלם, ברגיל, את הקביעה כי נתקבלה גרסת התובע באותו הליך, ומכאן אחריותה של הנתבעת 1 לתאונה כמי שנהגה ברכב.
אשר לטענות הנתבעת 2, הרי שצודק ב"כ התובעת כי מדובר בהרחבת חזית מעבר לכתבי הטענות. לא יכול להיות ספק כי כבר במועד קבלת כתב התביעה לידיה יכולה היתה הנתבעת 2 לברר על נקלה למי הושכר הרכב ולצרף את חוזה ההשכרה לכתב ההגנה מטעמה. כשם שהנתבעת 2 שלפה יש מאין את חוזה ההשכרה והציגה אותו בפני בית המשפט בדיון האחרון, כך יכולה היתה לעשות עם הגשת כתב ההגנה. למצער, יכולה היתה לבקש מבית המשפט רשות לתקן את כתב הגנתה ולטעון לעניין חוזה ההשכרה. משלא עשתה כן, אין להתיר לה לעשות כן במעמד הדיון באופן המפתיע את בעל הדין שכנגד בלא שהיתה לו הזדמנות נאותה להערך לטענה זו. בייחוד אמורים הדברים כאשר מדובר בתיק שנפתח לפני 6 שנים כמעט, והיות לנתבעת 2 כל עיתותיה לפעול כאמור לעיל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|