תא"מ 15708-08-13 שומרה חב' לביטוח בע"מ נ' טולמסוב ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום פתח תקווה |
15708-08-13
7.9.2014 |
|
בפני הרשם: אורן כרמלי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: שומרה חב' לביטוח בע"מ |
נתבעים: 1. אברהם טולמסוב 2. כלל חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
מתוקף סמכותי לפי סע' 79א לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), תשמ"ד – 1984, לאחר שהובאו בפניי העדויות והראיות, ובכלל זה עיינתי בכתבי הטענות תמונות הצומת ותמונות הנזק ושמעתי העדים מטעם הצדדים, אני מורה על קבלת התביעה בחלקה.
אני סבור כי יש להטיל אחריות משותפת של שני הנהגים לקרות התאונה: שני הנהגים נכנסו ככל הנראה לצומת מבלי לשים לב למסלול הנסיעה של האחר. הנתבע, מר טולמסוב אף הודה בעדותו בדבר במפורש.
נהג המרצדס, מר ניר עוז, העיד אמנם כי כשהגיע מרח' בלינסון ופנה שמאלה לכיוון רח' סוקולוב עמד באמצע הכביש במשך מספר שניות כדי להמתין שמסלול הנסיעה שמעבר לאי התנועה (מסלול הנסיעה מימין לשמאל) יתפנה ואז קרתה הפגיעה. ואולם, אם אכן היה כך הדבר, הרי שלכאורה המסלול שהיה צריך מר טולמסוב לחצות, בהגיעו ממול, לא היה פנוי ולכאורה לא היה יכול להכנס לצומת ובנסיבות כאלה היתה נמנעת הפגיעה. אין חולק כי מר טולמסוב חצה את החלק הראשון של רח' סוקולוב ואז התרחשה הפגיעה. כלומר המסקנה המסתברת היא שרח' סוקולוב מימין לשמאל היה פנוי באופן שאיפשר לכאורה המשך נסיעתו של נהג המרצדס.
לאור כל האמור מסקנתי היא איפוא ששני כלי הרכב נכנסו לצומת, ככל הנראה במקביל, מבלי לשים לב לרכב האחר המבקש לחצות את הצומת. יש להפנות בהקשר זה למבנה הצומת כפי שעולה מתמונות שהוצגו. על-פי התמונות לא מדובר בצומת בעל מבנה גאומטרי של הצטלבות מדוייקת שהכבישים המשניים המובילים לדרך הראשית מצויים אחד מול השני במדוייק, אלא מדובר בצומת מדורג שהכבישים המשניים אינם אחד מול השני, באופן שמבנה הצומת עצמו מגדיל את אזור המפגש הפוטנציאלי בין הרכבים המגיעים מהכבישים המשניים, שנדרשים כל אחד מהם לפנות בקשת רחבה להמשך נסיעה ברח' סוקולוב.
לאור כל האמור, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעים סך של 2,350 ₪ בצירוף אגרת בית משפט בסך 372 ₪. סכומים אלו ישוערכו מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
לאור התוצאה אליה הגעתי, כל צד יישא בהוצאותיו.
ניתן היום, י"ב אלול תשע"ד, 07 ספטמבר 2014, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|