תא"מ 12669-03-14 כפר ביאליק כפר שיתופי להתיישבות חקלאית בע"מ 570001859 נ' שגיא
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
12669-03-14
29.2.2016 |
|
בפני השופט: 1. יעקב וגנר 2. שופט בכיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: כפר ביאליק כפר שיתופי להתיישבות חקלאית בע"מ 570001859 |
הנתבע : אורי שגיא |
| פסק דין | |
|
1.נשואו של תיק זה הוא דמי נזק, לרבות פיצוי בגין נזק לא ממוני (עוגמת נפש), שנגרמו לתובעת, לטענתה, עקב אירוע מיום 23.11.2010 שבו הכה הנתבע בחוזקה עם ידו על שולחנה של מזכירת האגודה וניגש לדלת משרדה וטרק אותה בחוזקה וכן בעת שיצא מהמשרד הרס במזיד רכוש תוך השלכת מכונת קפה, קפסולות של קפה וקומקום חשמלי על המדרגות. כמו כן, כך נטען, תלש קופסת שקע חשמלי וכבל חשמלי. סכום הנזק הסתכם בסך של 2,403 ₪ עבור ציוד חדש שנרכש וכן כאמור, טוענת התובעת לפיצוי בגין נזק לא ממוני שנגרם לה לטענתה, בסך של 15,000 ₪.
2.הנתבע איננו מכחיש את האירוע ואירוע של נזק קטן לדבריו, אולם הוא מכחיש את גובה נזק שנגרם, הנטען. לטענתו, התובעת לא הוכיחה מה נשבר ומה נרכש תוך שהוא מפנה בסעיף 10 לסיכומיו לפערים שבין הסכומים; סכום התביעה לעומת הסכום שנזכר בתלונה למשטרה שהוגשה. לטענתו, גובה סכום הנזק איננו עולה על סך של 300 ₪ והוא הסכים גם לפצות את התובעת בסכום של 500 ₪. הנתבע ממשיך וטוען כי התובעת עשתה דין לעצמה בכך שרשמה בספריה בהנהלת החשבונות, חיוב לחובתו בגין האירוע בסך של 2,500 ₪, חיוב שיש לבטלו עם מתן פסק דין בתיק זה.
3.הצדדים הסכימו כי יינתן פסק דין עפ"י סעיף 79א' לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד-1984 וזאת לאחר הגשת הסיכומים והמסמכים מטעם כל אחד מהם.
4.לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים שצורפו ובסיכומיהם הנני פוסק לתובעת את הסך של 1,600₪. לסכום יתווספו הוצאות שכ"ט כולל חלק מהאגרה בסך כולל של 900 ₪.
אדגיש כי לא מצאתי לנכון לפסוק לתובעת בגין נזק בלתי ממוני (עוגמת נפש) באשר, כידוע, אין פוסקים נזק בלתי ממוני (עוגמת נפש), לגוף משפטי, אלא במקרים חריגים, בהם מוצא ביהמ"ש זהות מלאה בין הגוף המשפטי לבין האדם שמאחוריו (כמו למשל, מנהל חברה הנושאת את שמו) (השוו; תא (ת"א) 3320/98 אילן אמיר חב' לבניין והשקעות נ עירית הרצליה; ע"א 345/89 נאות דבורה נ' ישראליפט פ"ד מו(3) 350, 359).
5.אשר על כן, הנני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת הסך של 1,600₪. לסכום יתווספו הוצאות שכ"ט כולל חלק מהאגרה בסך כולל של 900 ₪.
הסכומים ישולמו בתוך 30 יום מהיום שאם לא כן יישאו ריבית והפרשי הצמדה כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
כנגד התשלום האמור, תמחוק התובעת בספריה את החיוב שנרשם לחובת הנתבע בספרי האגודה.
המזכירות תמציא את פסק הדין לצדדים
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|