תא"מ
בית משפט השלום אשקלון
|
11139-09-14
02/11/2015
|
בפני הרשמת הבכירה:
עידית כלפה
|
- נגד - |
התובע:
יעקב בוחבוט עו"ד ליאת מנשקו
|
הנתבע:
פרחי דיאן בע"מ עו"ד ניר צורף
|
פסק-דין |
1.תביעה לתשלום סך של 39,167 ₪ בגין אספקה נטענת של פרחים ומוצרים נלווים לבית האריזה של הנתבעת, בהתאם להזמנתה.
בין הצדדים התקיימו בזמנים הרלבנטיים יחסי מסחר, ובמסגרתם סיפק התובע לנתבעת סחורה בשווי של מעל ל- 100,000 ₪, אשר שולם ברובו ע"י הנתבעת, ולמעט תמורת הסחורה הנתבעת.
תמצית טענות התובע הינה כי הסחורה סופקה בהתאם לתעודות המשלוח המצורפות לכתב התביעה, ואף שאינן חתומות על הנתבעת לשלם תמורת הסחורה הנקובה בהן שכן זו סופקה והנתבעת נהגה לשלם לפי דרישת התובע, גם כשתעודות המשלוח לא חתומות.
התובע טוען כי סוכם בין הצדדים על הותרת תעודת המשלוח על גבי קרטון הפרחים המסופק לנתבעת, ובשלב מסוים אף נוספה דרישה למשלוח התעודה אל הנתבעת בפקס ולשינוי מקום האספקה לצד האחורי של מחסן הנתבעת בסמוך למגורי העובדים התאילנדים, שם נמצאות מצלמות אבטחה של הנתבעת.
תמצית טענות הנתבעת הינה כי הסחורה נשוא תעודות המשלוח הנתבעות לא סופקה ולא הגיעה לידי הנתבעת, ומסיבה זו סירבה הנתבעת לשלם תמורתן מיד לאחר דרישת התובע.
הנתבעת טוענת כי ראשית השתלשלות העניינים ביחסי מסחר שהתקיימו בין הצדדים קודם לפרק הזמן נשוא תובענה זו, עוד בשנת 2009, ומאחר שבתקופה זו התגלו חסרים ואי סדרים באספקת הסחורה למול תעודות המשלוח שהוצגו לתשלום, סוכם בין הצדדים כי התשלום יבוצע אך ורק כנגד תעודות משלוח חתומות, שכן חתימתה של מקבלת הסחורה מטעם הנתבעת על גבי תעודת המשלוח מאמתת את קבלת המשלוח בפועל.
2.לאחר ששקלתי בטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
מטעם התובע העידו מלבדו מגדל הפרחים מר אלי חזן והנהג המספק מר יעקב סולטן.
מטעם הנתבעת העידו מר אלי מורבייה, בעליה של הנתבעת, והגב' יעל שרוני, מי שהיתה אמונה מטעם הנבעת על קבלת הסחורה מהמגדלים השונים וחתימה על תעודות המשלוח המתאימות.