- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"ח 13636-05-16 ראשד נ' עבוד
|
תא"ח בית משפט השלום נצרת |
13636-05-16
2.7.2016 |
|
בפני הרשם הבכיר : אלעד טל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: חאלד עבוד |
משיב: מסעוד ראשד |
| החלטה | |
1.המדובר בבקשה להארכת מועד להגשת כתב הגנה במסגרת תביעה לפינוי מושכר שהגיש המשיב על פי פרק ט"ז לתקנות סדר הדין האזרחי.
2.לטענת ב"כ המבקש, קיבל את ייצוג המבקש רק ביום 30.6.16 והוא זקוק לפרק זמן של 30 יום על מנת ללמוד את בתיק.
3.המשיב הגיש תגובתו בה נטען בי הוא מתנגד לבקשה בטענה כי ב"כ המבקש הינו אותו ב"כ שייצג אותו בהליך קודם בין הצדדים שנמחק והעילה נשוא התביעה היא זהה כמעט לחלוטין. על כן, הטענה כי נדרש לב"כ המבקש פרק זמן ללמידת התיק אינה ממין העניין, כל מטרת הבקשה היא משיכת זמן ואין להיעתר לה.
4.יודגש כי כתב התביעה הומצא למבקש ביום 3.6.16 והמועד האחרון להגשת כתב הגנה מטעמו, הוא יום 3.7.16 , כך שהבקשה שהוגשה ביום 1.7.16 מוגשת בטרם חלף המועד להגשת כתב הגנה.
5.על פי תקנה 528 לתקנות סדר הדין האזרחי רשאי בית המשפט להאריך מועד הקבוע בחיקוק מטעמים מיוחדים שיירשמו.
בית המשפט העליון קבע מפי כב' השופטת נאור ברע"א 7092/11 איוב מטח נ. קרן הסיטי מיום 16.08.2012 (פורסם בנבו), כי :
"טעמים מיוחדים ייבחנו לפי נסיבותיו של כל מקרה לגופו. לצד משכו של האיחור, יש לתת את הדעת למכלול שיקולים ובהם מהות הטעם שהציג המבקש להגשתו של ההליך באיחור, מידת הסתמכות של בעל הדין שכנגד על האיחור וכן סיכוייו הלכאוריים של ההליך שלגביו מוגשת הבקשה להארכת מועד. ככל שסיכויי ההליך לגופו חלשים או אף אפסיים, כך נחלשת ההצדקה מבחינת האינטרס של בעל הדין שכנגד ושל הציבור בכללותו, למתן אורכה להגשתו".
6.אני סבור כי בנסיבות המקרה שבפנינו ובשימת לב להלכת בית המשפט העליון שפורטה לעיל מן הראוי להאריך המועד להגשת כתב ההגנה, אם כי לא לפרק הזמן המבוקש.
7.ראשית, הטעם שמציג המבקש – העברת התיק לטיפולו יומיים עובר להגשת כתב ההגנה והטענה כי יידרש לפרק זמן על מנת להגיש כתב ההגנה - הוא סביר בעיניי.
כמו כן לא התרשמתי כי אינטרס ההסתמכות של המשיב נפגע באופן כלשהו, בפרט כאשר הבקשה מוגשת בטרם חלף המועד.
58.בנסיבות אלו אני מאריך את המועד להגשת כתב הגנה, כאשר לאור קיומו של הליך קודם בין הצדדים שיקצר משך הכנת כתב ההגנה, מוארך המועד עד ליום 15.7.16.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
