חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ת 46547-06-15 פלאפון תקשורת בע"מ נ' ביננשטוק

: | גרסת הדפסה
בת"ת
בית משפט השלום תל אביב - יפו
46547-06-15
23.2.2016
בפני הרשמת:
קרן כ"ץ

- נגד -
מבקשים:
ישי ביננשטוק
משיבים:
פלאפון תקשורת בע"מ
החלטה

לפני מונחת בקשה להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק דין וכן בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר התייצבות לדיון.

כן מונחת התגובה לבקשה והתשובה לה.

לטענת המבקש היה שרוי במצוקה נפשית ולכן בקש לדחות את הדיון ברגע האחרון זאת על ידי הגשת בקשה על ידי עו"ד תובל-פרידמן אשר בקשה לייצגו רק לעניין הבקשה לדחייה. לטענתו משהוגשה הבקשה טעה לחשוב כי הדיון נדחה היות ולא נאמר לו אחרת ולכן לא התייצב לדיון.

המבקש מודה כי אכן קיים לו חוב כלשהו לטובת המשיבה והוא נכון להגיע עמה לפשרה.

לטענת המשיבה, יש לדחות את הבקשה לאור העובדה כי המבקש הוא זה שבקש לדחות את הדיון ועל אף שלא נתנה החלטה בחר הוא לזלזל בבית המשפט. כמו כן טוענת המשיבה כי הבקשה מוגשת כחודשיים לאחר שהתקיים דיון תוך העלאת טענות מופרכות. בתשובת המבקש לתגובה, לא פורט מדוע הוגשה בקשתו באיחור וגם לא בתצהיר במסגרת להארכת המועד. בבקשה עצמה נטען כי המשיב התקשר אליו וכך נודע לו על פסק הדין, אך אין פירוט תאריך של שיחה זו.

לגופו של עניין:

ראשית, לעניין הבקשה להארכת מועד עולה כי הבקשה הוגשה באיחור היות ולא ניתן ללמוד מתוך הבקשה מתי נודע למבקש על פסק הדין והוא גם אינו מנמק בשום צורה מדוע השתהה בהגשתה. לא רק שלא פורט כל נימוק עם תאריכים מדוע הוגשה הבקשה שבפני באיחור, שכן המבקש ידע על הדיון ויכול היה לבדוק את הפרוטוקול גם ללא שיחת הטלפון מהמשיב, לא הוצג בפני כל טעם מיוחד לפי דרישות תק' 258 לתקסד"א. כל הטעמים להארכת המועד להגשת הבקשה לביטול פסק הדין, שכאמור לעיל, לא היו מפורטים מספיק, נעוצים במבקש . גם הסיבה שפירט המבקש לאי התייצבותו לדיון, שהובאה בפני כי באת כוחו ששכר במיוחד אך ורק לצורך דחיית הדיון, לא אמרה לו כי עליו להתייצב אם אין החלטה ולא עדכנה אותו כי אין החלטה, מהווה היתממות, שכן הוא לא טען בפני כי פנה אליה ושאל אותה האם עליו להתייצב לדיון או כי ניסה לברר מה החלטת ביהמ"ש בבקשתו. מדובר בעצימת עיניים ובזלזול בביהמ"ש.

שנית, מן הבקשה ואף מן ההתנגדות עולה כי סיכויי הגנתו של המבקש הינם קלושים בלשון המעטה, המבקש טוען שהיה בחו"ל ולא היה מודע לעובדה שהוא גולש בתעריף חו"ל.

ולכן פסק הדין יבוטל זאת לפנים משורת הדין בכפוף לכך שהמבקש ישלם למשיבה את תשלום הוצאות הדיון בסך של 1,500 שקלים בתוך 30 ימים מהיום וכן יפקיד את מלוא החוב המופיע במחשבי ההוצל"פ בתיק ביהמ"ש בתוך 20 ימים מהיום. בכפוף לכך גם יעוכבו הליכי ההוצל"פ.

המזכירות תביא בפני את התיק לבדיקת ההפקדה הנ"ל בתוך 21 ימים מהיום. בהעדר הפקדה במועד תדחה הבקשה לביטול פסק הדין, והמבקש יחויב גם בהוצאות הבקשה שבפני בנוסף להוצאות הדיון הנ"ל אליו לא התייצב. המשיבה תודיע בתוך 35 ימים אם שולמו ההוצאות אם לאו. במידה ותוכן ההודעה יהיה כי שולמו ההוצאות אקבע מועד דיון חדש במידה ולא, תידחה הבקשה לביטול פסק הדין, והוא יוותר על כנו.

המזכירות תביא את התיק לבדיקה בפני בעוד 36 ימים לבדיקת ההודעה, במידה ולא נתתי החלטה לדחיית הבקשה עוד קודם לכן עקב אי הפקדה.

המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לב"כ שני הצדדים.

ניתנה היום, י"ד אדר א' תשע"ו, 23 פברואר 2016, בהעדר הצדדים.

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>