- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ת 1857-06-15 מרכז רפואי רמב"ם חיפה נ' מנסור
|
ת"ת בית משפט השלום חיפה |
1857-06-15
12.8.2015 |
|
בפני הרשם הבכיר: ניר זיתוני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
נתבע/ מבקש: חנא מנסור עו"ד חורי סמיר |
תובע/ משיב: רמב"ם הקריה הרפואית לבריאות האדם ח.פ.520037110 עו"ד ירון שטיינפלד |
| החלטה | |
בעניין: התנגדות לבקשה לביצוע תביעה על סכום קצוב
1.ביום 11.2.15 הגיש התובע – בית החולים הציבורי ממשלתי רמב"ם (להלן: "בית החולים") תביעה על סכום קצוב נגד הנתבע על סך 822.95 ₪ בגין עלות טיפולים רפואיים שניתנו לבנו הקטין- עדי מנסור (להלן: "הקטין") בחדר המיון של בית החולים ביום 2.3.13.
2.על פי נתוני תיק ההוצאה לפועל בוצעה מסירה מלאה של האזהרה לנתבע ביום 27.4.15.
3.לטענת התובע, נשלח לנתבע מכתב התראה טרם נקיטת הליכים משפטיים לתשלום החוב הנ"ל בדואר רשום, ואולם חרף שליחת המכתב וכן אזהרת ההוצאה לפועל טרם הסדיר הנתבע את חובו בתשלום ו/או בהתחייבות מאת קופת החולים המבטחת. לתביעה צורף אישור על משלוח מכתב ההתראה בדואר רשום.
4.התביעה הוגשה מלכתחילה בלשכת ההוצאה לפועל כתביעה בסכום קצוב.
ביום 21.5.15 הגיש הנתבע התנגדות, במסגרתה טען כי מלבד אזהרת ההוצאה לפועל הוא לא קיבל לידיו כל מכתב התראה מאת התובע במשך כל התקופה מיום הביקור במיון ועד יום קבלת האזהרה הנ"ל. הנתבע מתאר כי בעקבות חבלת הקטין באוזנו נאלץ לפנות לנקודת השירות של חברת "ביקור רופא" – העוסקת במתן שירותי רפואה ראשונית דחופה, ורופא מטעמה הפנה אותם, לאחר סדרה של בדיקות וצילומים, למיון בית החולים. עם סיום הטיפול בקטין התבקש הנתבע על ידי בית החולים להמציא התחייבות מקופת החולים המבטחת. הנתבע טען, כי הוא ובני משפחתו מבוטחים בקופת חולים "מכבי" במחוז חיפה . עם קבלת מכתב השחרור מהמיון בבית החולים פנה לקופה האמורה וביקש לקבל התחייבות לכיסוי הטיפול שניתן במיון. נמסר לו על ידי הפקידה המטפלת, כי בהתאם למוסכם עם בית החולים ההתחייבות תועבר ישירות על ידי קופת החולים לבית החולים. עוד נטען ע"י הנתבע, כי לאורך כל התקופה הרלוונטית פעל בתום לב, אין ולא הייתה לו כל כוונה להתחמק מתשלום החוב הנטען ו/או מהמצאת התחייבות עבור הטיפול. כמו כן, מציין הנתבע כי הוא פעל ללא דופי, וכמתחייב ממנו ומיד לאחר השחרור מבית החולים פנה לקופת החולים לקבלת ההתחייבות. לפיכך, עם קבלת כתב התביעה פנה שוב מיידית לקופת החולים ומבירור עם אחת הפקידות עלה כי ההתחייבות נשלחה על ידי קופת החולים עוד ביום 21.3.13. להתנגדות צורף בין היתר עותק מההתחייבות נושאת תאריך 21.3.13 וכן שעת השליחה – 10:09.
5.בהתאם להחלטתי מיום 1.6.15 המורה לו לעשות כן, הגיש התובע ביום 30.6.15 תגובתו להתנגדות, לפיה עד פתיחת תיק ההוצאה לפועל ביום 11.2.15 וחרף ההתראה אשר נשלחה לנתבע, לא הועברה ההתחייבות מקופת החולים בה מבוטח הנתבע ולא שולם החוב. יתרה מזאת, עד עצם הגשת ההתנגדות על ידו, הנתבע לא דאג להמציא ההתחייבות , אשר בהתאם לחוזר מנכ"ל של משרד הבריאות (להלן: "חוזר מנכ"ל") לא ניתן לקבלה בדיעבד ובאיחור ניכר, אלא יש לגבות תשלום החוב במלואו מהנתבע .
6.בהתאם להחלטה מיום 2.7.15 הגיש הנתבע ביום 26.7.15 תשובתו לתגובת התובע להתנגדות במסגרתה הכחיש כל שליחה או קבלה של התראות ומכתבים כלשהם טרם קבלת האזהרה אודות פתיחת תיק ההוצאה לפועל - היא המכתב הראשון שקיבל ושעם קבלתה פנה לקופת החולים . הנתבע טוען כי שם נמסר לו במפורש, כי ההתחייבות הועברה זה מכבר למשרדי התובע עוד ביום 21.3.13 כאמור. כמו כן, הנתבע עמד על טענתו לפיה נמסר לו על ידי קופת החולים כי ההתחייבות תועבר ישירות על ידם לבית החולים ואין כל צורך להעבירה ידנית על ידי הנתבע. הנתבע טען כי סבר בתום לב במשך כל השנים הללו והזמן שעבר כי ההתחייבות הומצאה לתובע כנדרש.
7.לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים אשר הוגשו לתיק, ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים שבפניי, אני סבור כי יש לקבל ההתנגדות מהטעמים אשר יפרטו להלן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
