חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ת 13040-02-15 עיריית מודיעין נ' יחזקאל ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום ירושלים
13040-02-15
24.8.2015
בפני הרשמת הבכירה:
יהלום בלהה

- נגד -
תובעת משיבה:
עיריית מודיעין
עו"ד יוסי ניר ואח'
נתבעיםמבקשים:
1. אביהו עובדיה יחזקאל
2. סיגל יחזקאל

עו"ד דניאל קרמר
החלטה
 

 

 

בפניי בקשה לתיקון התנגדות לביצוע תביעה על דרך של הוספת טענת התיישנות.

השאלה שבפניי הינה האם חלף המועד להעלאת טענת התיישנות על ידי המבקשים?

 

עיקרי העובדות וטענות הצדדים

 

1.בחודש נובמבר 2014 הגישה המשיבה תביעה על סך 26,438 ₪ בלשכת ההוצאה לפועל בירושלים, בגין אי תשלום ארנונה, היטל ביוב, היטל מים ושירותי שמירה.

 

יצוין כי לאחר הגשת התביעה פרעו המבקשים את חוב המים, כחוב שאינו שנוי במחלוקת והסכום הופחת מסכום התביעה.

 

2.המבקשים, מיוצגים על ידי בא כוחם, הגישו בקשת רשות להתגונן (במועד), בה טענו כי הנכס נשוא החיוב אינו מצוי בתחום השיפוט של המשיבה ועל כן, מלבד חוב מים שנפרע, כאמור, יתר החיובים אינם כנגד מתן שירותים ועל כן אינם חלים על הנכס.

בבקשת הרשות להתגונן לא הועלתה טענת התיישנות.

 

3.ביום 9.3.15 הגישו המבקשים הבהרה בעניין טענות ההגנה, ולא הועלה בהבהרה זו טענת התיישנות; ביום 21.5.15 הגישו הנתבעים בקשה דחופה לצרף את נתבעת 2 כמתנגדת לביצוע התביעה ולהורות על ביטול העיקולים שהוטלו על חשבונותיה; ביום 28.5.15 הגישה הנתבעת 2 התנגדות לביצוע התביעה. גם בהתנגדות זו לא הועלתה טענת התיישנות.

 

4.לבקשת המבקשים, העבירה המשיבה מפה עדכנית ולאחר מספר ארכות, לרבות התראה לפני מחיקת התביעה מחוסר מעש, הגישו המבקשים ביום 11.8.15 תגובה לבקשת המשיבה למתן החלטה בהתנגדות. לתגובה זו צורפה בקשה לתיקון כתב הגנה בדרך של הוספת טענה להתיישנות חלק מסכום התביעה (להלן: הבקשה).

 

בבקשה נטען כי בעת הגשת בקשת הרשות להתגונן (צ"ל התנגדות לביצוע תביעה), סברו המבקשים כי הנכס בגינו הוגשה התביעה אינו כלול בתחום השיפוט של המשיבה שכן לא היה כלול במפת תב"ע בתוקף שבתחום היישוב. על כן, טוענים הם, לא התייחסו כלל לסכום התביעה, למעט הדרישה לתשלום חוב בגין צריכת מים. הנתבעים עתרו כי בית המשפט יאפשר להם להעלות טענה התיישנות כעת וזאת למניעת השחתת זמן שיפוטי יקר. לטענתם, מצויים אנו בראשיתו של ההליך השיפוטי וטרם התקיים דיון כלשהו. מדובר בתוצאה צודקת, מקום שלא קיבלו דרישות תשלום בזמן אמת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>