ת"ק 793-03-15 מועלם אליה ואח' נ' הרמוניה לבית בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות טבריה |
793-03-15
19.5.2015 |
|
בפני הרשם בכיר: מוהנד חליאלה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. ניר יהודה מועלם אליה 2. רוית מועלם אליה |
נתבעים: הרמוניה לבית בע"מ |
| פסק דין | |
תביעה להשבת מחירם של ארבעה כסאות שקנו התובעים מהנתבעת. אין חולקין כי תמורת הכיסאות שילמו התובעים לנתבעת סך של 996 ₪.
כמו כן, אין חולקין כי מדובר בכיסאות אשר מגיעים לספק כשהם מפורקים ויש להרכיבם. במקרה זה הורכבו הכיסאות בתוק החנות של הנתבעת.
בבוא התובע לקבל את הכיסאות , ראה כסאות מורכבים בצורה בלתי מקצועית ואף מסוכנת לטענתו. משפנה לנתבעת לא הגיעו להבנה, מני אז היחסים החלו להתדרדר והגיעו למצב לא טוב.
לגופו של עניין, טוענת הנתבעת כי המוצר מעולה , כי מכרו כדוגמתו הרבה מאוד יחידות ומעולם לא באו טענות מצד הלקוחות. הטענות של התובעים קנטרניות. לא יעלה על הדעת כי לתובעים יינתן פרס על התנהלות לא נכונה ולא ראויה.
הנתבעת הדגישה כי לא העניין הכספי הוא העיקר כאן אלא העיקרון.
מנהל הנתבעת העיד כי הכיסאות נמכרו כתצוגה במחיר של 800 ₪.
לאחר ששמעתי את הצדדים, נחה דעת כי דין התביעה להתקבל.
אינני רואה צורך להכריע בשאלה אם נפל בכיסאות פגם שמצדיק ביטול עסקה. גם בהנחה שהכיסאות תקינים, כל אשר עשו התובעים הוא שימוש בזכותם לבטל את העסקה תוך 14 יום ובמקרה זה הכיסאות נשארו בעסק של הנתבעת. סעיף 6 א לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מסייג את זכות הביטול לגבי רהיטים שהורכבו בבית הלקוח. נציג הנתבעת ביקש שבית המשפט ירחיב את הפרשנות באופן שגם הרכבת הרהיטים בעסק של הספק תשלול את זכות הביטול של העסקה. לא מצאתי בסיס משפטי לפרשנות מרחיבה זו.
זאת גם זאת, משנמכרו הכיסאות במחיר קרוב למחיר העסיקה, נפתח פתח רחב להגעה להסדר ואני מצר על כך שהצדדים לא הגיעו להסדר ואף לא הסכימו להצעה של בית המשפט.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|