- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 6997-07-13 בראונשטיין נ' בלונדר
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נתניה |
6997-07-13
1.3.2015 |
|
בפני השופט: הרווי גרובס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: דב בראונשטיין |
נתבע: אברהם בלונדר |
| פסק דין | |
א.רקע עובדתי ודיוני
1.ב-3.7.13 התובע הגיש תביעה זו נגד הנתבע בה עתר ל-21000 ₪ עקב הפרת תנאי הסכם שכירות שנערך בדצמבר 2011 (להלן: "ההסכם") לשנה . ההסכם חודש לעוד שנה עד 31.12.13.
2.התובע טען שהצדדים הסכימו לקצר את התקופה עד 28.2.13 ומועד זה הוא פינה את הדירה כאשר לא היה חייב כל סכום על חשבון דמי שכירות או תשלומים אחרים.
3.על אף זאת, ובניגוד למסוכם, הנתבע ממש ערבות בנקאית בסכום של 15000 ₪ כמו כן הנתבע החליף מנעול הדירה, ולא שחרר לידיו של התובע ציוד אישי וחפצים שונים השייכים לו (להלן: "החפצים").שווי החפצים לטענת התובע הוא 6000 ₪.
4.בדיון שהתנהל ביום 13.1.14 לפני השופטת י. קלוגמן התברר שלא בוצעה מסירה כדין לנתבע והדיון נקבע ל-6.3.14 תוך מתן צו המאפשר לתובע לבצע מסירה אישית.
5.הדיון התחדש ביום 23.4.14 והתברר שבוצעה מסירה לנתבע אך הנתבע לא התייצב ולא הגיש כתב הגנה . כבוד השופטת קלוגמן נתנה פסק דין כנגד הנתבע בסכום של 21000 ₪ ועוד 500 ₪ הוצאות.
6.ביום 27.7.14 פסק הדין בוטל על פי בקשת הנתבע והדיון התחדש בפני ביום 9.2.15. במעמד הצדדים .הנתבע בינתיים הגיש כתב הגנה מפורט. מלאו סכום פסק הדין הופקד על ידי הנתבע בקופת בית המשפט.
ב.דיון והחלטה
1.עיון בכתב הגנה מגלה שלטענת הנתבע, התובע אבן הפר את ההסכם, בכך שממהלך חודש פברואר נתן הודעה שבכוונתו לעזוב את הדירה ולא להמשיך לשלם דמי שכירות. כמו כן התובע סירב לחדש את הערבות הבנקאית שעמד לפוג.
אין למעשה מחלוקת בין בעלי הדין שאשת התובע, (שהייתה חולה באותה תקופה) מסרה הודעה טלפונית לנתבע שלפיה היא והתובע עומדים לעזוב את הדירה ומבטלים את ההסכם.
"היא עשתה מעשה שלא יעשה... היא הרימה לו (לנתבע) טלפון ואמרה לו שהיא מבטלת". ( דברי התובע, עמ' 5 שורות 13-15).
2.כמו כן ,עולה מדברי הנתבע שאשת התובע הצהירה ששקים עתידיים שנמסרו לא יכובדו. במצב זה הנתבע סבר שקיים צפי להפרה גסה של ההסכם ולכן ,ביום 28.2.14 ,כאשר התובע כבר עזב את הדירה, הנתבע ממש את הערבות ואכן החליף את המנעול. הצדדים ואחרים בשמם ניסו לנהל מו"מ אך ללא כל הצלחה .הנתבע דאג לאכסון את החפצים של התובע על חשבונו.
3.מכלל הראיות עולה שלא הייתה הסכמה הדדית לפינוי הדירה, אלא דובר במעשה חד צדדי של התובע ואשתו שלא תואם מראש עם הנתבע . על פי תנאי ההסכם לא קיימת זכות לבטל את ההסכם תוך מתן הודעה חד צדדית.
4.במהלך הדיון הנתבע הסכים שעליו להחזיר את סכום הערבות בכפוף להוצאותיו, כמו כן ביקש לקבל החזר עבור אחסון חפצים וכמובן מוכן לשחררם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
