ת"ק 6808-12-14 גרשון נ' קנטור ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
6808-12-14
13.4.2015
בפני השופטת:
רחל חוזה - סגנית נשיא (שופט עמית)

- נגד -
התובעת:
בת שבע גרשון
נתבעים:
1. אהוד קנטור
2. שומרה חברה לביטוח בע"מ

פסק דין
 

 

 

בתאריך 11.3.14, בצומת הרחובות המעיין – וולפסון שבחיפה, התרחשה תאונת דרכים בין רכבת התובעת, הנהוג על ידה ובין רכב הנתבע 1 (להלן: "הנתבע"), הנהוג על ידו והמבוטח על ידי הנתבעת 2 (להלן: "הנתבעת").

 

יש לציין בהקשר זה כי הנתבעת הינה המבטחת גם של רכב התובעת, אך בהליך שבענייננו, נקטה עמדה, שבה ביקשה, מטעמים השמורים עמה, להעדיף את גירסת הנתבע על פני גירסת התובעת.

 

אין חולק כי התאונה התרחשה כאשר התובעת נסעה ברח' וולפסון ואילו הנתבע הגיע מימינה, מכיוון רח' המעיין.

כן אין חולק כי בכיוון נסיעת הנתבע, לפני הכניסה לצומת, מוצב תמרור המחייבו במתן זכות קדימה לרכבים החונים בדרך החוצה, משמע – ברח' וולפסון.

 

הנני מקבלת כמהימנה עליי לחלוטין את גירסת התובעת על אופן קרות התאונה וקובעת כי בנוסעה ברח' וולפסון, תוך שהינה נכנסת לצומת עם רח' המעיין, הגיע הנתבע מימינה, לא ציית לקביעות התמרור שהיה מוצב בדרכו, המשיך בנסיעתו אל תוך הצומת ופגע עם חזית רכבו בפינה הקדמית ימנית של רכב התובעת.

 

הנני קובעת כי סימני הנזק ב-2 הרכבים, כפי שנראים ברכב התובעת בתצלומים שהוגשו לביהמ"ש וכפי שתוארו על ידי הנתבע בעדותו בביהמ"ש, בכל המתייחס לרכבו שלו, כאשר לא הציג בביהמ"ש כל תצלומים של הנזקים שנגרמו ברכבו, אך טען כי רכבו נפגע ברדיאטור, בחזיתו של הרכב – מתיישבים באופן מלא עם גירסת התובעת על אופן קרות התאונה.

 

הנני דוחה מכל וכל את גירסת הנתבעות על אופן קרות התאונה, כפי שמצאה ביטויה בכתב ההגנה ובעדותו של הנתבע בביהמ"ש, כאשר, לקביעתי, הנתבע לא העיד אמת בביהמ"ש.

יש לציין בהקשר זה כי דיווחו של הנתבע לחב' הביטוח מטעמו על אשר ארע, לטענתו, נעשה רק בתאריך 15.10.14, כ-7 חודשים לאחר קרות התאונה ורק לאחר שהתובעת פנתה ביום 4.9.14 אל הנתבעת, בדרישה לפצותה בגין נזקיה.

 

זאת ועוד, גם אם הייתי מקבלת כמהימנים עליי את כל דברי עדותו של הנתבע על אופן קרות התאונה, הייתי קובעת כי הינו אחראי לה.

כל זאת, כאשר התמרור המוצב בדרכו של הנתבע, מחייבו במתן זכות קדימה לכל הרכבים הנוסעים בדרך החוצה, בכל הנתיבים וגם אם רכב אחד נתן לו זכות קדימה, עדיין היה עליו לוודא כי הינו יכול להשלים כניסתו לצומת תוך פניה שמאלה וזאת מבלי לחסום את אפשרות המשך נסיעתו של רכב אחר המגיע לצומת בדרך החוצה.

גם במקרה זה, היתה ממשיכה ומתקיימת חובתו של הנתבע ליתן זכות קדימה לרכבים בדרך החוצה ובענייננו – לרכב התובעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>